zondag 30 november 2014

vangstberichten: zondag 30 november 2014Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 11e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee en dit keer vissen we hem aan het strand van Hoek van Holland. In "de Viskeet" doen we eerst een gratis bakkie koffie of thee en krijg ik steknummer 23 toebedeeld, en dan vertrekken we richting Hoek Van Holland. Er staat een zzo-wind van 2 bft, temperatuur 5 °C, enigszins mistig, Hw HvH 08:40 uur (+96 cm), lw 14:16 uur (-69 cm), (± 164 cm). Om 09:00 uur krijgen we een hoornsignaal en kunnen we beginnen. Ik start met de 4,5 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 120 ~ 150 gram. Ik vis wat verschillende afstanden af maar vooralsnog levert het me niets op.

In het begin vangt Ed van Zanten op nummer 30 (kopstek) vlak onder de kant een doubletje van een zandspiering en een grondel, Jan Groenewegen op nummer 20 is één van de eerste die er een bot van 28 cm weet uit te trekken. Een tijdje later volgt Arnold Talmon op nummer 22 die weer naast me staat met een zeebaarsje van 23 cm. Het blijkt weer eens "sprokkelen voor een visje, af en toe komt er wat uit. Ik varieer nog met de 5 meter stok met gevlochten lijn om zover weg mogelijk te vissen, maar ook dat levert me niets op. Pas halverwege de wedstrijd komt er een botje van 16 cm uit redelijk dichtbij. Altijd weer lekker als je van de 0 af bent. (Ben alleen vergeten om een foto te maken).

Arnold weet er nog een schar uit te takelen en in het laatste half uur krijg ik tot tweemaal toe een tik op de feeder, jammer genoeg zit er bij het binnen draaien niets aan. Ook de laatste draai levert me niets op en ik moet het doen met 1 schamel visje.

De uitslag:
Vak A: 1e Johan Veenstra 2 vissen (44 cm), 2e Jan Groot 1 vis (27cm), 3e Roel Kranenburg 1 vis (26 cm).
vak B: 1e en 1e overall Bert Klein 3 vissen (77 cm), 2e Ed van Zanten 5 vissen (56 cm) en 3e Arnold Talmon 2 vissen (47 cm). Mannen gefeliciteerd!Van Jan Groenewegen en Arnold Talmon krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank. Bij de Tombola heb ik dit keer niets, maar van Rob de Blois krijg ik nog een plant mee, ook bedankt. Morgen maar eens wat aas opmaken op "de Zandmotor".

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Ja Willem,

  Het lijkt de laatste tijd bij de wedstrijden wel of we bis-plekken aanvragen ;-)

  Taaie taaie visserij. Maar op niet de makkelijkste plekken hebben we er toch weer een visje uitgetoverd.

  Arnold

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Arnold, inderdaad ;-).

   Het blijft altijd weer spannend of het gaat lukken of niet. Tot de volgende Arnold.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen