maandag 22 december 2014

vangstberichten: zondag 21 december 2014Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de "Boutwedstrijd 2014" georganiseerd door "s.v.v. de Slufter", het inschrijfgeld is 12,50 euri en je kunt vrijwillig meedoen met de kanjer pot, inleg 2 euri. Ook de deelnemers die niets vangen hebben prijs. Door een aantal afzeggingen op het laatste moment doen er 66 deelnemers mee, als steknummer krijg ik 36 toebedeeld, in de buurt van "het pomphuis". Er staat een wzw-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 9°C, met op het einde heel even wat winterse neerslag. Om 11:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 4,50 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 150 gram.

Het is weer lang wachten en als eerste vangen beide buurmannen een grote bot op zo'n 40 meter uit de kant. Maar ook op afstand komt er wat vis naar boven. Altijd moeilijk om te bepalen waar je het beste aandoet in de Dintelhaven op afstand vissen of dichtbij. Zo'n beetje in het laatste uur krijg ik dan toch een mooie aanbeet op de feeder, m'n 2e lijn ben ik net aan het aan azen dus ik geef en klein beetje lijn bij zodat de vis niet blijft trekken aan de lijn. Als ik klaar ben begin ik met draaien, maar wat gaat het zwaar, ik kan een slag of 8 geven en dan knapt spontaan m'n lijn. Na zo lang wachten op vis en dan verspelen, daar moet ik even hartstochtelijk van vloeken.

De 4,60 meter NBS Tornado staat klaar, met 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, etc etc. Opnieuw proberen maar, toch zegt m'n gevoel om met de feeder te vissen en ik zet er een spoeltje 25\100 mm nylon op. Dat levert me na een mooie aanbeet om 14:49 uur een bot van net 31 wedstrijdcentimeters op en 14:59 uur een bot van 38 cm. Lekker, al moet ik het de laatste tijd wel hebben van het laatste uurtje.Om 15:00 uur is het weer afgelopen en is er eerst een tombola, daar win ik een luxe vis doos. Goed te gebruiken met de feestdagen.Bij de prijsuitreiking blijken er 10 deelnemers zonder vis te zijn maar winnen ze toch een kippakket. Hoe hoger je bent geĆ«indigd hoe luxer (duurder) het vleespakket is wat je wint. Ik hou er een mooie rollade aan over. Gedeeltelijk gesponseerd door Slagerij van der Toorn.De Uitslag:

1e overall is geworden Remy Lindhout 9 vissen (232 cm), 2e Kristiaan Minderhoud 7 vissen (205 cm) en 3e Martijn Westdorp 7 vissen (174 cm). Mannen van harte gefeliciteerd!Een leuke, gezellige wedstrijd. Een aanrader! Waarvoor je je wel op tijd moet inschrijven.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Zo Willem dat wordt lekker eten met de kerst !! Visserij was dus ook weer niet wild maar toch niet voor niets geweest . Kijken waar ze met de Kip /snert wedstrijd gaan vissen als het Waterweg wordt ben ik er niet bij ben een beetje klaar met de Waterweg . Morgenavond wordt het schema op de vergadering voor volgend jaar besproken zal gelijk even een balletje opgooien om misschien uit te wijken naar de Caland ! Mooi tij , je hoort het wel !! Groetjes Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan,

   Prima, is weer eens wat anders. Bedankt voor je bericht.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen