maandag 15 december 2014

vangstberichten: zaterdag 13 december 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e dag van de topcompetitie, we verzamelen in "Cafe de Zon" in Wijk aan Zee en daar krijgen we na een welkomst woord de steknummers voor deze dag uitgedeeld. Omdat er aan de kust nog steeds een harde wind waait en de golfslag nog te hoog is wijken we uit naar het Noordzeekanaal, bij Velzen zuid. Er staat een harde w-wind van 5 bft, afnemend, veel regen in het begin, later droog, temperatuur 6 °C. Als steknummer krijg ik voor de 1e sessie van 2 uur A2 toebedeeld. Om 08:30 uur mogen we beginnen, en ik start met de 4,60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\zager\slik\witje of een combinatie hiervan, tommy lood 120 ~ 140 gram.

Het eerste half uur probeer ik het op afstand, want daar kwamen met het voorvissen toch de grote wijtingen vandaan met regelmatig een mooie bot erbij. Nu is het op het Noordzeekanaal vaak hetzelfde, uitzonderingen daargelaten, juist op deze dag was er "ver" weinig te halen. Om 08:40 uur scoor ik een bot, maar daar blijft het bij en met leden ogen moet ik aanzien hoe beide buurmannen al snel een aantal botten scoren, en ik besluit om over te schakelen op het vissen met de 4,50 meter Tubertini feeder onder "de kant" Binnen 10 minuten begint de top van de feeder te tikken en scoor ik om 09:28 uur een bot.



09:36 uur nog een mooie bot en 09:48 uur een verminkte schar en passeer hiermee beide buurmannen.



10:00 uur is het weer raak, laat ze maar komen, die grote botten, dat zijn centimeters. 10:12 uur nog eentje van 32 wedstrijd centimeters.



Net voor het einde om (10:25 uur) van de 1e sessie trek ik er nog een 30 + er uit.



En met 7 vissen heb ik een prima eerste sessie gevist. Op naar de 2e!



Voor de 2e sessie van 11:30 uur tot 13:30 uur hoef ik bijna niet te lopen. De bordjes zijn gewisseld en het A vak gaat naar links, zelf hoef ik maar een paar meter naar rechts en sta ik op B21. Voor m'n buurman Marcel Ijzenbrandt geldt hetzelfde en Ronald van Os even verderop rechts van me mag gewoon op dezelfde plek blijven staan. Kwestie van loting zegt de man van Sportvisserij Nederland. Ik denk bij mijn eigen dat is mooi, hopelijk zitten er nog 7 in de buurt om eruit te trekken. In het begin krijg ik een klein doorbuigertje, maar helaas zit er niets aan.

Nog maar iets verder weg proberen, en daar krijg ik een mooie aanbeet, diverse doorbuigers op de top en ik moet zwaar binnen draaien, maar op een gegeven moment loop ik vast, niet meer los te krijgen, mijn lijn knapt, weg vis of vissen. Nog maar een keer proberen, ik pak de 4,60 meter NBS stok die klaar staat en zet weer een nieuwe voorslag op de Tubertini feeder. Bij het binnen draaien van de NBS stok gaat het weer zwaar en weer loop ik vast en knapt m'n lijn. Even een baal momentje dus. Ik besluit verder te vissen met een witte loodlifter en nu kom ik er wel uit, alleen bijt de vis niet meer. Zouden ze argwanend worden van zo'n wit stukje plastic bij het aas? Ik probeer het maar wat dichterbij en besluit wat meer van de zijkanten binnen te draaien. Net voor het einde van de 2e sessie zie ik wat minuscule tikjes op de top van de feeder en gelukkig in de laatste draai komt er nog een bot binnen van 26 cm.





Voor de 3e en laatste sessie van 14:30 uur tot 15:30 uur lopen we met z'n allen weer naar rechts en mag ik het weer proberen op stek A19, wat meer in de buurt waar ik meestal sta aan het Noordzeekanaal. Niet lang nadat ik ingeworpen heb staat de Tubertini feeder te rammelen en trek ik om 14:43 een doublet van een bot met een wijtingkje eruit. 14:52 lukt dat me nog een keer.



14:57 uur een wijtingkje, 15:03 uur een bot.



En ik ga als een "speer". 15:16 uur een botje, 15:31 uur denk ik eerst van afstand een palinkje aan de haak te hebben geslagen maar aan de kant zie ik dat het een puitaal is.



En dan komt de "klad" er even in, de aanbeten zijn even weg. 15:58 uur een doublet botten. 16:10 uur een botje.



16:21 uur een bot, met nog 4 a 5 minuten te gaan zie weer een mooie aanbeet, de feeder begint heftig te tikken, ik besluit om hem te laten liggen want indraaien en op nieuw inwerpen kost ook tijd, ik geef er wat lijn bij zodat de vis zich niet zo snel zal losrukken en weer begint de feeder heftig te tikken, ik zeg tegen Tom van de Pol die links van me staat er zit een tweede bij en weer geef ik wat lijn erbij. Als ik bij het eind signaal binnen draai gaat het "lekker" zwaar op de feeder hoe meer ik binnen draai hoe verder de lijn naar links loopt. Tom zegt nog waar gaat jou lijn naar toe? Ik moet alles geven om binnen te draaien, maar het lukt, een mooie laatste draai van een triplet botten, waarvan de grootste 32 cm is.



En met 15 vissen heb ik een uitstekende laatste sessie gevist, een 1-tje in het vak (1e plaats). Uiteindelijk stijg ik van de 38e plaats naar de 31e plaats. In ieder geval een verbetering van m'n eerdere geviste topcompetitie waar ik uiteindelijk als 49e eindigde.

1e na 6 wedstrijden is geworden: Arjan Rijnberg met 38 klassementspunten, (917 cm vis), 2e Rob Punselie 42 klassementspunten (984 cm vis) en 3e Wibo Boone 44 klassementspunten (1085 cm vis). Mannen gefeliciteerd! En ook de rest van de eerste 20 die zich geplaatst hebben voor de Nationale selectie.

De voorlopige einduitslag (Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :




Van Tom van de Pol krijg ik nog een flinke hoeveelheid aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    had je toch gelijk gehad.
    Natuurlijk is op het strand ook leuk vissen.
    Zeker niet slecht gevangen, en had ik eigenlijk ook gulletjes verwacht.
    Misschien een volgende keer.

    grt John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja, was toch wel leuk vissen aan het Noordzeekanaal. Ja die komen nog wel, misschien moet het nog iets kouder worden? Bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen