zondag 19 oktober 2014

vangstberichten: zaterdag 18 oktober 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik het Federatie Kampioenschap Zuidwest Nederland op het strand van Domburg. Een mooie gelegenheid om een indruk te krijgen voor het NK wat hier over 2 weken gehouden wordt. Om kosten te sparen rijden Paul van Boheemen en ik met één auto naar het verzamelpunt Herrijst in Westkapelle, daar krijgen we de wedstrijdkaarten uitgereikt ik in vak E21 en Paul  in het D vak. Er hangt aan de muur een vak indeling (misschien handig om op verschillende plaatsen de vak indeling op de muur te plakken) maar omdat het er erg druk is en we graag nog een parkeerplaats willen vinden besluiten we gelijk naar de stek te gaan en niet te wachten totdat we er bij kunnen. Er staat een z-wind van 4 bft, temperatuur 20 °C, zonnig, lw Westkapelle 17:16 uur (-117 cm), hw 23:30 uur (+138 cm), (± 155 cm).

Na de laatste grote parkeerplaats kunnen we geen parkeerplaats meer vinden en besluiten we terug te rijden jammer dat er geen bordjes met de vakindeling op de parkeerplaats stonden met andere wedstrijden daar wel eens gezien is toch een stuk duidelijker, Paul zet de auto op het grasveld t.o.v. de grote parkeerplaats aan de duinen en daar gaan we het strand op. Links blijkt het einde van vak C te zijn en rechts het begin van vak D.

Kist op de rug, hengel foedraal op de rug en een tas met lood en regenkleding in de hand, trap op en gaan maar. Als ik met het zweet op m'n kop het D vak ben door geploegd blijken er nog zeker 6 lege vakken tussen de palengalerijen te zitten voordat ik bij het E vak ben aangeland. Meer dood dan levend bereik ik E21, dus uiteindelijk hadden we toch maar beter op de vak indeling kunnen kijken. De meeste in E hebben hun auto dan ook diep in het dorp moeten parkeren omdat het bij de strandopgang betaald parkeren is. Met nog 10 minuten te gaan is het haasten geblazen om op te tuigen en net als ik nog 1 haak moet beaazen gaat het hoornsignaal.

Luttele seconden later, 14:31 uur, doe ik ook mee met de wedstrijd, ik start met de 4,60 meter NBS stok, hoofdlijn, 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f 31\8 ~ f314\10, gevuld met een slik\pier\zager of een combinatie hiervan tommy lood 150 ~ 175 gram en ik werp zover mogelijk. Het levert me niets op, 3 nummers links van me zie ik een visser met de feeder vlak onder de kant een bot en een zeebaarsje eruit trekken en ik besluit  de Tubetini feeder in te schakelen, ook dat levert me voor als nog niets op. Eurovisser Willem van Kempen die 2 plaatsen rechts van me zit draait er een grote bot uit op afstand. Wat nu?

Ik besluit afwisselend te vissen dan weer op afstand en dan weer dichtbij, maar dat is het ook niet om me heen wordt er vis gevangen, de meeste toch vlak onder de kant maar klein, verder weg wordt er ook vis gevangen minder maar groter. Vervelend voor de vissers bij de palengalerij is dat er kinderen het water ingaan om te zwemmen erg frustrerend lijkt me als ze tegen je lijn aangaan. Arnold Talmon die 1 plaats links van me zit vangt een leuk zeebaarsje op de feeder en om van de 0 af te komen besluit ik ook maar weer om te feederen. M'n buurman rechts vangt op die manier regelmatig een klein visje met een enkele grote bot. Op een gegeven moment loopt er een oudere vrouw in de lijn van de feeder van Arnold, de vrouw van een  Belgisch stel wat toevallig bij mij staat te kijken zegt, Ghij hat uh zeemirmin gevangen dat zal smikkelen worden vanavond, waarop Arnold gort droog zegt ik heb er los gelaten ze was over de houdbaarheids datum ;-))).

17:46 uur is het eindelijk zover, een redelijk zware draai op de feeder en ik denk aan een dikke bot, het blijkt een krab te zijn met gelukkig nog een zeebaarsje erbij. 17:58 uur is het alleen een krab.



18:08 uur komt er nog een zeebaarsje bij en daar blijft het bij tot 18:30 uur het hoornsignaal weer klinkt om binnen te draaien.



Geen vet pot maar wel van de 0 af. Ik geef Paul een "Appje"om me op te komen halen bij de Eloutstraat maar Paul kan er niet uit. Een of andere slimme zeeuw heeft de slagboom open gezet, mensen hebben geparkeerd, daarna is de boom dichtgegaan en moeten ze betalen om eruit te komen ;-(. Paul heeft wat muntjes erin gestopt maar de automaat is "gejammed" er moet iemand uit het dorp komen om ze te ontzetten. Uiteindelijk is alles goed gekomen, we rijden nog even terug maar besluiten dan om naar huis te rijden.

De Uitslag:



Dames, Jeugd, Heren en Verenigingen van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.







Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Willem,...je weet wat ze zeggen,...´een slechte generale,...is een goede......`!

    Ik zie je snel daar.

    Gr, Arno

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Arno,

    Ik hoop het, proberen maar weer en alles eruit halen wat erin zit. Meer kan ik niet doen ;-). Veel plezier en tot dan.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen