maandag 6 oktober 2014

vangstberichten: zaterdag 04 oktober 2014




Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de Piet Meyvogel Bokaal op het strand van Katwijk aan Zee, georganiseerd door HSV de Brittenburgh. Het is vissen voor een goed doel, de opbrengst gaat naar de stichting "Juul", die hiemee het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam ondersteund om de strijd tegen kinderkanker te overwinnen. Altijd een loffelijk streven. Het is verzamelen bij de strandtent Benny's BeachInn en vandaar worden we met "platte karren" naar de steknummers gebracht, ik mag het dit keer proberen op A6, een flink stuk naar links vanaf de strandopgang.

Er staat een zo-wind van 4 bft, temperatuur 17 °C, met een lekker zonnetje, hw meetpost Noordwijk 12:16 uur (+69 cm), lw 20:04 uur (-56 cm), (± 125 cm). Met zo'n 83 deelnemers is deze wedstrijd aan een goede start begonnen. Om 09:00 uur mogen we beginnen, het is vissen met 2 hengels en ik start met de 4,50 meter Hiro Dream Surf hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\10, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan tommy lood 150 gram. Vlak hierna volgt de 4,5 meter Tubertini feeder, dito hoofdlijn, etc etc.

09:40 uur wat tikken op de feeder en er komt een bot het strand op, altijd lekker om weer van de 0 af te zijn. 10:12 uur weer wat tikken op de feeder en ik draai een iets grotere bot het strand op.



10:35 uur nogmaals op de feeder een dikke bot van 34 cm. 10:46 uur zie ik wat gerammel op de Hiro als ik binnen draai gaat het zwaar, het is een mooie trek van 3 grote botten, iets in de grote van 36, 27 en 28 cm, tikt lekker aan zo'n haaltje ;-).



11:06 uur een doublet van bot en botje. En hierna val ik stil, ik probeer het wat dichterbij in de hoop dat de vis is meegekomen met de vloed, de vangsten lopen over de hele linie terug. Ik probeer wat verschillende afstanden maar dat levert me ook niets op. Jiff Cuijpers (dacht ik) die links van me staat weet er toch wat vis uit te halen vlak onder de kant, dat levert me uiteindelijk na een mooie doorbuiger op de feeder toch nog een bot op.



De laatste 2 draaien besluit ik de portugese lijn (lijn van 5 meter achter het lood met aan het uiteinde 1 haak en twee zijlijntjes met haak.). De eerste draai levert me niets op, maar als we om 13:00 uur bij einde wedstrijd binnen moeten draaien zit er nog een klein zeebaarsje een 1 punter (vis onder de 10 cm levert 1 cm op)



Uiteindelijk heb ik het met m'n 10 vissen uitstekend gedaan, ik heb een 1 gevist in vak A en wordt hiermee 5e overall. Het levert me een beker en een Penn Overseas 4,5 meter hengel op met een werpgewicht van 100 ~ 250 gram, goed om weer een mooie reserve hengel te hebben.



1e is geworden Klaas Winter 17 vissen (407 cm), 2e Marcel Blenk 17 vissen (396 cm), 3e Peter vd Kuil 15 vissen (338 cm), 5e Willem Louman 10 vissen (237 cm). Mannen gefeliciteerd!





De uiteindelijke opbrengst voor de stichting Juul bedraagt 1600 euro, toch een mooi resultaat.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Willem,
    Top man gefeliciteerd met dit mooie resultaat en een mooie prijs!!!!
    Gr leen van os

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gevist Willem! Mooie wedstrijd en mooi weer; wat wil een mens nog meer? Gefeliciteerd! ('kzal nog ff reclame maken voor je...;-) )

    De groeten maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Leo,

      Bedankt, ja was een schitterende dag om te vissen met een leuk resultaat. Thx!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Goed gevist Willem,
    Hopelijk zit er zaterdag ook veel vis
    Hroeten uut Playa del Bru,
    Dennis Zwiers

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Dennis,

      Bedankt! Ik hoop het ook maar daar kon ik ze niet te pakken krijgen.
      Tot zaterdag.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
    2. Gefeliciteerd met je vakwinst Willem. Was een geslaagde wedstrijd.

      Gr Martin van Rhijn

      Verwijderen
    3. Ha Martin,

      Bedankt! Zeker, ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen