dinsdag 30 september 2014

vangstberichten: maandag 29 september 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken op "de Zandmotor", er staat een zzw-wind van 3 bft, temperatuur 18 °C met regelmatig een regenbuitje. Lw Sch. 14:50 uur, (-61 cm), hw 18:57 uur (+128 cm), (± 189 cm), er staat iets meer branding als gisteren, eigenlijk ideaal voor zeebaars zou je zeggen. Ik start om 15:40 uur met de 4,50 meter Tubertini feeder, hoofdlijn22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\10 ~ f314\8, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 100 gram maar zodra het water verder opkomt neemt de stroming toe en schakel ik over op 150 gram en\of 150 gram geankerd.

Na 20 minuten volgt de 4,20 meter Sportex feeder, dito hoofdlijn etc etc, het leek me wel weer eens leuk om met 2 feeder hengels te vissen. 16:01 uur zie ik wat tikken op de tubertini en sleep ik 2 botten het strand op, 16:47 uur een krabbetje.



Gek eigenlijk, de omstandigheden om zeebaars te vangen zijn nu veel beter als gisteren maar ze laten het een beetje af weten. Ze zitten er wel maar mondjesmaat, 17:39 uur een zeebaarsje op de Sportex feeder, 18:35 uur volgt er een bot. Regelmatig moet ik het apenhaar van de lijnen plukken.



19:37 uur weer eentje op de tubertini feeder. Ik werp m'n lijn nog een keer af doordat deze op 1 van de vele ogen bij de Sportex feeder even hapert, een nieuwe voorslag erop en gaan maar weer. Op de Tubertini feeder krijg ik een mooie aanbeet en met moeite sleep ik een triplet het strand op 2 mooie botten met een zeebaarsje, bij het fotograferen is er iets fout gegaan, want op het geheugen kaartje staat niets opgeslagen.



Hierna krijg ik nog een aantal tikken op de Tubertini feeder, een stuk of 4x kan ik de lijn naar me toe slepen totdat hij knapt, vermoedelijk op de gele drijver met meetapparatuur of verzamelbak, zullen die onderzoekers raar opkijken als er een lijntje met 3 vissen in liggen ;-). Om 20:30 uur ruim ik op, totaal vang ik deze sessie 8 vissen, 3 zeebaarsjes en 5 botten. Leuk om te zien dat met 1 dag verschil de botten de meerderheid krijgen op de zeebaarsjes. Het aantal viel alleen iets tegen, maar goed het is niet iedere dag "feest" en zo blijft het vissen ook leuk.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Lekker gevist Willem! Mooi verslag weer! Groet Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem,
    Ik ben op zoek naar een tubertini feeder weet jij een adres waar ik deze kan kopen. En welk type adviseer jij mij om te kopen.
    Gr en zoals gewoonlijk kijk ik altijd op je site om je verslagen te lezen.
    Ga hier vooral mee door!
    Leen van os

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Leen,

      Ik heb de mijne bij Avicentra in Monster gekocht voor destijds 199 euro met 3 toppen erbij. Bij mijn weten is er maar 1 type. Leuk om te horen en doe ik.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen