dinsdag 21 oktober 2014

vangstberichten: maandag 20 oktober 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken op "de Zandmotor". Er staat een harde w-wind van 5 bft met stoten van 6 bft en draaiend naar wzw, af en toe zon, af en toe regen. Hw Sch. 14:05 uur (+ 92 cm), lw 22:00 uur (- 61 cm), (± 153 cm). Om 15:05 uur gaat de 5 meter Shimano 500 bx-g surf leader van start, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 175 gram, blijft maar even liggen dus schakel ik over op 175 gram geankerd. Na 15 minuten volgt de 4,60 meter NBS Tornado, met een dito uitrusting.

Net als ik de tweede hengel heb ingeworpen en terug loop naar de eerste zie ik dat m'n lijn horizontaal aan het strand loopt, de stroming of een zeebaars die er met het lood vandoor is gegaan? Het laatste blijkt het geval, als ik binnen draai voel ik een flinke weerstand en voorzichtig loods ik de vis door de branding haakje f314\10 zit precies in de zijkant van z'n lip. Een mooie van 43 wedstrijdcentimeters.



Pas als het water flink gezakt is, vang ik om 18:20 uur weer een zeebaarsje, 18:52 uur volgt er een dikke bot.



18:59 uur een zeebaarsje, 19:44 uur zie ik wat tikken op de nylon en komt er een doublet van bot met een zeebaarsje het strand op.



Om 20:00 uur begin ik op te ruimen en aan 1 hengel zit er nog een zeebaarsje.



Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Altijd weer heerlijk om te lezen. Trouwens een prachtige foto Willem.

    groet, Corné

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Corné,

      Daar doe ik het voor ;-). Ja op een gegeven moment kwam de zon er even door, een schitterend gezicht, en ik besloot om het vast te leggen. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Hoi Willem, leuk stukje. Ik vis meestal rond IJmuiden. Ik wil een keer bij de zandmotor op zeebaars gaan vissen. Ik ben er nog nooit gweest. Kan je me wat tips geven. Welke opgang kan je het beste nemen. Waar kan je het best gaan staan. Op de punt, stand kant Kijkdijn of kant Monster? Ga zo door met die leuke stukjes!

    Alvast bedankt,
    Groet Floor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Floor,

      Vanaf 1 oktober kun je je auto weer in de berm parkeren bij het schelpenpad en vandaar naar het strand lopen. ( 20 minuten) Of vanaf de Machiel vrijenhoeklaan (gratis parkeren) vandaar richting strand lopen naar links over het fietspad en de volgende strandopgang voorbij het surfmeer het strand op richting zee. (40 minuten) Er is niet een bepaalde "hotspot" maar ik vis veel in het midden van "de Zandmotor". Bedankt! en jij voor je reaktie. Succes als je gaat.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen