zondag 31 augustus 2014

vangstberichten: zondag 31 augustus 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen in het Noordzeekanaal samen met Herman Wildenberg, Eurovisser #1306. Echt druk is het niet als ik aankom, behalve Herman staan er een stuk of 6 vissers. Er staat een nnw-wind van 3 bft, die later helemaal wegvalt, in het begin wat regen, temperatuur 16 °C. Herman is al een uurtje aan het vissen en heeft een steenbolk en een mooie tong van 36 cm gevangen, een goed begin dus. Om 20:15 uur gaat de NBS Tornado erin met de lichte top, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn flexi-metalen afhouders, haakje f31\8 gevuld met 1 of 2 zagers of slikken, tommy lood 140 gram.

En net als ik in geworpen heb vangt Herman een doublet tongen.



20 minuten later volgt de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, etc etc. 20:53 uur een steenbolk. 21:10 uur een doublet tongetjes.



21:19 uur een tong, 21:46 uur een tongetje.



21:59 uur een steenbolk, 22:43 uur een tong.



22:58 uur een steenbolk, na een zware draai knapt m'n nylon lijn  met 20,5\100 mm eigenlijk net iets te dun als er een paar zware vissen aanhangen. Ik raak door m'n flexi-metalen afhouders heen en schakel over op een gevlochten penn lijn van 12\100 mm met plastic klik afhouders. 23:07 uur een tongetje.



23:25 uur een bot, 23:47 uur een doublet tongetjes. En het valt vanavond niet mee om een maaltje maatse tongen te vangen. Regelmatig lopen Herman en ik naar elkaars stek om klets praatje te maken en te kijken hoe het gaat. Gezellig vissen zo er komt nog een jonge visser bij staan die Herman al eerder heeft gezien. Op dokters advies is hij weer begonnen met vissen omdat het ontspannend werkt. Hij laat een foto zien van een rode poon die hij deze week in het Noordzeekanaal gevangen heeft. Mooie vis ook, staat nog op m'n lijstje.



23:56 uur een tong, 00:20 uur een tong.



00:37 uur een triplet van een steenbolk met 2 tongetjes. 01:03 uur een paling samen met een afgeworpen lijn van Herman, die heeft ie weer mooi terug ;-).



01:16 uur een tongetje, 01:55 uur een tongetje.



02:05 uur een tong, 02:15 uur een tongetje.



02:28 uur een zware draai maar de 22\100 mm nylon houd het een doublet van een gul van 40 cm (de eerste wintervis alweer), met een tongetje. 02:45 uur beginnen we op te ruimen. Bij het binnen draaien van de eerste hengel zit er een triplet aan van 2 tongetjes met een steenbolk, en op de laatste hengel een wolhandkrab.

 


Herman vangt een stuk of 7 maatse tongen maar lust geen vis en geeft z'n vis weg aan de jonge visser, die er maar al te blij mee is, want z'n gezin is er gek op verteld hij ons. Aardig als Herman is geeft hij hem ook nog een zakje f31\8 haakjes. Van mij krijgt hij het gulletje want er is nog steeds geen plek in de vriezer ;-). De tongen eet ik zelf weer eens op, lekker gebakken in roomboter ;-).



Totaal vang ik deze sessie 27 vissen, 5 steenbolken, 1 paling, 1 bot, 1 gul en 19 tongen\tongetjes, waarvan 5 maats. Wat dit keer een verhouding oplevert van maats : ondermaats van 1 : 2,8.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    toch gezellig gevist met Herman en aardig wat gevangen.

    Groetjes John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja was weer leuk, alleen het aantal maatse tongen liet het afweten. Jammer dat je niet kon, tot een volgende keer maar weer. We gaan nu alweer de kant van de gul en wijting op zo te zien.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Weer een schitterend uitgebreid verslag Willem.
    Was leuk om een keer samen met jou op deze stek te vissen.
    De weersomstandigheden waren nu super maar dat jij daar ook staat in de regen en de kou tot diep in de nacht laat wel zien dat je een visser in hart en nieren bent.
    Weer het een en ander geleerd en binnenkort maar eens in praktijk gaan brengen.

    Herman#1306.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Bedankt! Ja was gezellig zo, voor herhaling vatbaar. Ja fanatiek ben ik wel ;-). Was ook leuk om te zien hoe je al die handige aanpassingen hebt gemaakt bij je visspullen. Goede vangsten in de resterende vakantie en tot ziens.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Hoi Willem,
    Gisteravond ben ik ook nog wezen vissen in het nzk. Het werd een steenbolken sessie ipv een tongen sessie. Gevist van 19:30- tot 00:30 uur, resultaat: 14 steenbolken, 1 bot en 7 tongen waarvan 4 maats (27, 28, en twee van 29 cm).
    Vissers groet
    Leen van os

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Leen,

      Wel een mooi aantal 22 stuks. Krijg wel het idee dat het aantal tongen begint terug te lopen. Maar misschien is dat schijn, eens kijken bij een volgende sessie. Leuk dat je even een berichtje stuurt.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Hey willem .

    Waar ligt deze stek precies , ziet er goed uit .

    grt rudy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Rudy,

      In Velsen-zuid, maar even verderop bij de pondovergang is het ook goed vissen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen