dinsdag 30 september 2014

vangstberichten: zondag 28 september 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 9e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee. In "de Viskeet" krijg ik balletje 30 toebedeeld als steknummer en er doen 25 vissers mee, hier door rijden we met 2 "platte " karren naar "de Zandmotor". Er staat een zo-wind van 3 bft, temperatuur 19 °C, Hw Sch. 06:06 uur (+133 cm), lw 14:16 uur (-60 cm),  (± 193 cm), wat later een lekker zonnetje.

Om 09:00 uur mogen we beginnen, en dit keer vissen we een wedstrijd met 2 hengels. Ik start dichtbij met de Tubertini feeder, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\10, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 80 ~ 100 gram. De andere hengel is de NBS Tornado, met een dito opstelling deze werp ik zover mogelijk, en lang duurt het niet. Om 09:22 uur krijg ik al gelijk tikjes op de feeder en er komt een zeebaarsje het strand op, lekker van de 0 af. 09:41 uur weer op zo'n 30 a 40 meter op de feeder een doubletje dit keer.



09:58 uur nogmaals een zeebaarsje vooraan en ik besluit dat het best wel effectief kan zijn om met beide hengels vooraan te vissen. 10:29 uur een bot.



10:39 uur een zeebaarsje, op een gegeven moment zijn ze toch verdwenen vooraan en werp ik weer wat verder. 11:15 uur een zeebaarsje.



En ik ga "lekker" zo. Om het volledige voordeel van m'n kopstek (= links of rechts geen medevissers meer te hebben) te benutten werp ik wat verder naar rechts en pak hiermee ook nog wat vis. 11:42 uur een zeebaarsje, 11:54 uur een zeebaarsje.



12:02 uur een zeebaarsje, 12:45 uur een kleine pieterman, altijd oppassen geblazen voor de giftige zwarte stekel van deze vis, hij is net onder de 10 cm dus een 1 punter bij Ter Heijde aan Zee.



Om 13:00 uur is het weer afgelopen, er zijn een stuk of 4 a 5 mooie tongen gevangen van 30+ cm, en een mooie gul van 59 cm door Gerrit Vinke die hiermee de kanjerpot pakt. Met m'n 11 vissen pak ik de 1e plaats overall en win hiermee een waardebon van 25 euro, met de prijzen voor de kwartaalstanden blijk ik 3e geworden te zijn en komt er nog een bon bij van 15 euro.



De uitslag:

Vak A: 1e John Duynisveld 7 vissen (165 cm), 2e Roel Kranenburg 4 vissen (137 cm), 3e Joop van de Velde 7 vissen (165 cm).
Vak B: 1e en 1e overall Willem Louman 11 vissen (218 cm), 2e Bert Heukels 9 vissen (193 cm), 3e Ron Koppe 7 vissen (177 cm).
Mannen gefeliciteerd!



Van Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Ron Koppe, Arnold Talmon en Bert van Dam krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank.

Met de tombola win ik zelf nog een onderlijnen map, de resterende prijzen krijg ik van Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Martin vd Drift en Jim Sonneschein en bedankt.



Vis greetz,

Willem

10 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Willem, op een goede plaats loten is mooi maar dan moet je ze toch ook eerst maar eens vangen.....Netjes man!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gedaan Willem. Let je er een beetje op: straks zie je door de bomen het bos niet meer met al die planten...:-)

    Groet Leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Leo,

      Thx! Ja er waren er een paar dood gegaan, er is nu weer leven op de vensterbank.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Willem
    Uit je verslag maak ik op dat je te ver naar rechts heb gegooid !!
    Ik denk dat je hierdoor uit de uitslag word geschrapt ! Zal het even navragen !!

    Groetjes Jan G.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dus bonnen bij mij zaterdag inleveren !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan, heb ik je nu een tip gegeven waardoor je je niveau weer wat kan opkrikken ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  5. En nog gefeliciteerd Willem, bedankt voor de les.

    Blij dat je niet naar links gooide, dan zat je bij mij in de knoop, of vast aan die mooie gele boeien van de onderzoekers :-)

    Gelukkig had ik een lap vaneen tong als troost, altijd leuk.

    Groet, Arnold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Arnold,

      Thx! Ja volgende keer is het weer andersom. Was zeker een mooie tong. Je had de pech dat je geblesseerd was aan je arm en zodoende niet wat verder kon werpen waar op een gegeven moment toch weer wat zeebaars zat. Wat dat betreft is vissen toch een stuk veiliger als fietsen ;-). Tot de volgende wedstrijd.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen