zaterdag 13 september 2014

vangstberichten: zaterdag 13 september 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 11e opruimdag op de Rozenburgse landtong onder leiding van Koos en Bjorn Hubbers. Het is om 09:30 uur verzamelen, hierna worden we in groepjes ingedeeld, handschoenen, knijpertjes en vuilnis zakken worden uitgereikt, waarna we aan de slag kunnen.

Dit keer nemen we (Herman, Joop en ik) een groot gedeelte voor de kering voor ons rekening, waar we al het zwerfvuil wat we tegenkomen verzamelen.




Het is vooral veel plastic en touw wat we tegen komen, ook komen we grote brokken vet tegen over de hele lengte, vermoedelijk een illegale lozing. Na de nodige uurtjes opruimen is het etenstijd en vertrekken we weer naar "de Veerheuvel". Hierna gaan we relaxed vissen aan het Calandkanaal, de meeste gaan "dobberen "op zeebaars na een korte uitleg van Ricardo Kalle en een aantal anderen vissen met een wapperlijntje of afhouders.



Even na 14:00 uur haalt Mario Vermeer er een mooie zeebaars uit van 63 cm, een "leuke" strijd om te zien aan zo'n spinhengeltje.



Iets later volgt Hans van Buuren met een schitterende zeebaars van 75 cm.



Tijd om het ook eens te proberen, achter in de auto heb ik nog een spinhengeltje liggen en bij Ricardo biets ik een haak, loodje en fluorcarbon draad. Ik vang een klein wijtingkje.



En op advies van Ricardo hang ik die aan de haak, in de hoop dat een grote zeebaars toeslaat, ondertussen vangt Koos nog een mooie tong.



Jammer genoeg wil er geen zeebaars meer bijten en eind van de middag rijden we terug naar "de Veerheuvel" waar iedereen prijs heeft in de tombola.
Ik win een dvd over de haven van Rotterdam met een cd van Lee Towers, die ik weer terug geef, niet echt mijn muziek en zo kan iemand anders er nog van "genieten". Dan volgt er een regenjas in de maat xxxl van total fishing, perfect!, altijd goed te gebruiken. En in de 3e ronde een onderlijnen map, altijd makkelijk. Van Herman krijg ik nog een thermoskan, en bedankt Herman!



Na afloop krijgt iedereen weer de bekende goodiebag.



Het was weer een gezellige dag en geinig om weer eens een andere vistechniek toe te passen. Toch typisch dat je eerder grote baarzen met "dobberen" vangt dan met geankerd lood en wapperlijntjes. Zou de aaspresentatie natuurlijker overkomen? Koos en Bjorn weer bedankt (+ bedankt voor het aas) voor de organisatie en Ricardo voor de uitleg, hoe moet ik "dobberen".
Wil je "de opruimingsdag" een keer sponseren  kan je contact opnemen met de website van Koos: www.rozenburgse-landtong-opruimdag.webklik.nl.

Vis greetz,

Willem


2 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Weer een superverslag ditmaal van het opruim evenement op Rozenburg.
    Heb hem even gedeeld op facebook
    Zaterdag avond nog enkele gullen gevangen met Joop aan de waterweg en vandaag nog even aas opgemaakt op dezelfde plek.
    Vangst bestond uit groote botten tot wel 38cm en een 33r tong helaas geen gul maar stond dan ook op het verkeerde getij.
    Lees het verslag van het NZK deze week wel , het weer is goed nu alleen de vangst nog.

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Thx, en prima. Mooi jullie hebben in ieder geval vis gevangen en een paar gullen is toch niet slecht. Bedankt weer voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen