maandag 30 juni 2014

vangstberichten: zondag 29 juni 2014



Hallo vis vrienden,

Na de thriller Nederland-Mexico (2-1) besluit ik om nog even te gaan vissen aan het Noordzeekanaal, John heeft ook wel zin maar komt wat later. Er staat een nnw-wind van 2 a 3 bft, temperatuur 18 °C, met regelmatig een fikse regenbui tegen het einde van de sessie. Als ik aankom zit er 1 vissers die een kwartier eerder begonnen is en net een zwartbekgrondel vangt nog wat later komt er een visser bij die verderop bij het huisje gaat vissen. Om 21:10 uur gaat de Hiro Dream Surf erin, hoofdlijn 22\100 mm, met een nylon tapse voorlag, onderlijn flexi-metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 100 ~120 gram. Na een kwartier volgt de NBS Tornado met de hybride top, dito hoofdlijn etc, etc.

21:34 uur begint het gelijk goed met een maatse tong, 21:45 uur een doublet van een wijtingkje met een zwartbekgrondel.



Wat opvalt is dat het dit keer lang duurt voordat er een aanbeet volgt. Zelfs in het visrijke Noordzeekanaal is het wel eens anders. 22:21 uur een steenbolk, 22:35 uur nog een steenbolk.



23:00 uur een tong, 23:01 uur een doublet van tong met een dikke steenbolk. De visser naast ons bied nog een restant zagers aan en vertrekt naar huis. Hartelijk dank hiervoor.



23:34 uur een tong met een wurgpaling, hij heeft z'n eigen zodanig in het rond gedraaid dat ie helemaal vastgesnoerd zit. Voorzichtig met een knippertje knip ik de lijn kapot en met een duidelijke afdruk onder de kop krijg ik hem los. Gelukkig zijn palingen taai en even later zwemt ie toch weer weg. 23:51 uur een tongetje.



00:16 uur een tong, 00:27 uur een doublet tongetjes.



00:48 uur een doublet van bot en tong, 01:07 uur een doublet van tong en tongetje.



01:22 uur een tong, 01:34 uur een doublet tongen.



In het begin vangt John nog ondermaatse maar al gauw worden ze groter.



En groter..................!



 02:39 uur een doublet van tong en tongetje, 03:19 uur een tongetje.



03:40 uur beginnen we op te ruimen, totaal ben ik zo'n 8 haaklijnen kwijt aan krab en verlies ik 3 onderlijnen en draad door vast zitten. De stek is niet helemaal schoon meer daar er ligt iets onderwater in ieder geval bestaat de kans dat je er niet uitkomt, één keer was m'n eigen fout doordat ik m'n lijn in het donker over m'n andere lijn had geworpen. De Shimano Technium lijn gaf dit keer wat problemen in de vorm van pruiken en een aantal maal moest ik een stuk eraf knippen. Eens kijken hoe dit verder gaat. Gezellige sessie weer met John, die een knoepert van een tong ving.

Totaal vang ik deze sessie 24 vissen, 1 bot, 1 wijtingkje, 1 zwartbekgrondel, 1 paling, 3 steenbolken en 17 tongen\tongetjes, waarvan 11 maats. Wat dit keer een verhouding maats : ondermaats oplevert van 1: 0,64.

Vis greetz,

Willem


2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    tja even getwijfeld of ik wel zou gaan vissen. Toch maar gegaan, altijd een uitdaging. Weer maar één hengel mee, toch niet van plan om scherp te gaan vissen. Een 20cm lange kniklicht op de top, en afwachten maar. Het gebied waar mijn onderlijn lag, leek verlaten. Zeer weinig aanbeten, of net de aanbeten niet gezien op de top. Ik had eerst een ondermaatse tong van 22cm
    daarna een wolhandkrab. Later een tong van 24,5cm, en weer een wolhandkrab.

    Toen jij weer twee tongen binnenhaalde, ging ik mijn onderlijn ook even inspecteren. Geen aanbeet gezien, dus binnen draaien en het ging zwaar. Ik dacht nou weer een krab waardeloos. Pas vlak voor de kant had ik het door, het zal toch niet waar zijn ? Tot mijn grote verbazing lag daar een vette grote tong te spartelen. Gauw even naar jou terwijl jij bezig was om de twee tongen te onthaken. Jij zei nog een paar uur eerder dat je een veertiger wilde vangen, en die kwam er ook. Op de meetlat gelegd, was net geen 40 cm. Dat maakt niets uit, mijn PR is 2,5cm verhoogd.

    Ach ja leuk, we hebben weer gezellig gevist en daar gaat het om. Af en toe een regenbui. Volgende keer mag het best wat droger zijn, hopen we.
    Voor herhaling vatbaar.

    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja het was weer een geslaagde sessie.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen