maandag 2 juni 2014

vangstberichten: zondag 01 juni 2014



Hallo vis vrienden,

Met het overgebleven aas van de afgelopen wedstrijd vertrek ik naar het Noordzeekanaal. Even voorbij de landingsbanen van schiphol kom ik tot de conclusie dat ik m'n portemonnee met vispas en rijbewijs (ID) thuis heb laten liggen. Balen, dat zou zo maar een dubbele bekeuring kunnen opleveren, bovendien sta ik dan ook niet lekker relaxed te vissen. Keren maar weer en richting huis om de boel op te pikken. Uiteindelijk kan ik om 19:15 uur m'n eerste worp doen met de NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn flexi-metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 100 ~ 120 gram (en dit keer staan de rode spuilampen uit). Er staat een n-wind van 3 bft, temperatuur 14 °C.

Na een kwartiertje volgt de Hiro met de versneden top (mooi gevoelig) met een dito uitrusting. Het vreemde is dat er maar 3 vissers staan wat ik erg eigenaardig vindt, zou er een voetbalwedstrijd te zien zijn? Even verderop staat ook een gepensioneerde man te vissen die ook Willem heet, een sympathieke man die met iedereen een praatje komt maken. Als hij rond 23:30 uur weg gaat heeft hij 13 tongen gevangen waarvan 8 maats verteld hij me, niet slecht!

19:51 uur begin ik met een scholletje, 19:58 uur een doublet van tong met een tongetje.



20:51 uur een doublet van een maatse wijting met een zwartbekgrondel, 21:01 uur een tongetje.



21:19 uur een tongetje, 21:36 uur een triplet van tong en tongetjes.



21:50 uur een doublet tongetjes, 22:03 uur een tong.



22:11 uur een doublet tongetjes. En hierna gaat het fout tijdens het inwerpen, het spoeltje heeft net iets teveel nylon erop zitten van onder komt er tijdens het inwerpen een lus uitzetten en pang, de hele boel knapt af. Een nieuw spoeltje erop en gaan maar weer. 22:35 uur een triplet van een scholletje met 2 tongetjes.



22:52 uur een doublet tongetjes, 23:11 uur een doublet van tong met een tongetje.



23:22 uur een doublet tongetjes, 23:48 uur een tongetje.



23:57 uur een doublet van tong en tongetje, 00:14 uur een tongetje.



00:35 uur een doublet tongetjes, 00:43 uur een net maats tongetje.



00:51 uur een doublet tongetjes, 01:01 uur een doublet tong met tongetje.



01:17 uur een doublet van tong, en hierna krijg ik een mooie aanbeet op de andere hengel, en ben nog even aan het aan azen, en als ik binnen probeer te draaien blijkt de vis alles meegenomen te hebben naar de kant toe en zit ik muurvast tussen de stenen. Er zit niets anders op dan de boel kapot te trekken, een nieuwe voorslag erop en gaan maar weer. 01:51 uur een tongetje.



02:00 uur zie ik het al aan de aanbeet, de top blijft maar heen en weer gaan, na een zware draai komt er een paling met een tong naar boven, die de flexi metalen afhouders helemaal in de kreukels gedraaid heeft. 02:19 uur een tong.



02:28 uur een doublet tongetjes, 02:37 uur een tong.



03:02 uur een zware draai van een triplet van 2 tongetjes met 1 mooie tong van 34 cm. 03:17 uur een tong.



03:28 uur een doublet van tong met een tongetje.



Om 03:45 uur ruim ik op en vertrek naar huis. Totaal vang ik deze sessie 50 vissen, 1 wijting, 2 scholletjes, 1 zwartbekgrondel, 1 paling en 45 tongen\tongetjes waarvan 15 maats en dat is precies een verhouding van 1:3, wat dit jaar zeker niet slecht is voor Noordzeekanaal begrippen. Echt super grote tong hoef je hier niet te verwachten af en toe zit er eentje bij dat wel. De hoeveelheid tong daarentegen is over het algemeen meer als op andere stekken. Leuke stek als je voor de aantallen gaat en toch wat maatse wil meenemen.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Hey ouwe nachtbraker: dat zijn weer mooie aantallen zo! PKC ook mooi gevist!

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Leo,

      ;-))), Ja leuke sessie zo, stond het andere jaren aardig vol tot in de nacht, was ik nu alleen. Maar misschien heb ik ze nu wakker geschud ;-). Als korps wel, individueel gezien net iets te weinig centimeters, maar goed weer een wedstrijdervaring rijker en op naar de volgende. Bedankt voor je reactie Leo!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem,

    weer leuk gevangen zo te lezen en te zien. Gaat goed met je speciale zeeaas ;-)

    groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja, ze zitten er dik.Zekers ;-). Bedankt voor je reactie.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Mooi gaan, leuk verslag met mooie foto's.

    groetjes lexie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Willem,
    Prachtig om je verhalen te lezen. Ik haal er zeer nuttige informatie uit. Ik vroeg me af, dat fluoriserende kraaltje, oranje/geel is dat een drijvertje? Waarom gebruik je dat icm een stalen afhouder. Juist op de bodem voor tong toch?. Ik lees ook dat je de Gamagatsu haak f314 vaak gebruikt? Vanwaar je keuze voor deze haak?
    Mvg Koen van Amersfoort

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Koen,

    Leuk om te horen, daar doe ik het voor. Ja oranje/geel is een drijvertje maar niet fluoriserend. Heb eerst heel de tijd gevist zonder drijvers, met de flexi metalen afhouders, haakje f31\8 dat ging prima, op een gegeven moment had ik ze niet meer door materiaal verlies en heb een setje gepakt met drijvers om te kijken of dat wat uit maakte. Had het idee dat het juist minder werd met de vangst, maar dat kan ook het tijdstip zijn. F314\8 vind ik een mooie haak voor de zeebaars, en de wat kleinere bot pak je daar ook nog mee, wat wel belangrijk is in een wedstrijd. Bedankt voor je reactie.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen