maandag 16 juni 2014

vangstberichten: zaterdag 14 juni 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag besluit ik om te gaan vissen op "de Zandmotor", er staat een n-wind van 4 a 5 bft, temperatuur 17 °C, hw Sch. 16:51 uur (+115 cm), lw 01:17 uur (-87 cm) op 15-06-2014, (± 202 cm). Eerst aas ophalen bij Avicentra in Monster , 3 ons zagers en 50 piertjes en daarna door naar de parkeerplaatsen aan "de Michael vrijenhoeklaan, waar ik tot de conclusie kom dat ik m'n onderlijnen map ben vergeten (misschien handig om een noodsetje in de auto te laten). Terug naar huis maar weer en om 18:35 uur kan ik m'n eerste worp doen.

Ik start met de 4.60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8, gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, geankerd lood 170 ~175 gram. De Hiro Dream Surf volgt met een dito uitrusting na een kwartiertje. De branding is mooi genoeg voor zeebaars, maar ik heb het niet zo op die noorden wind. Vaak is het dan maar een enkel visje. Er blijken veel aaseters aanwezig te zijn, in een mum van tijd zijn m'n haken kaal. In het begin gaat het nog wel met het vuil in de vorm van groene sla en spul wat je met je nagels van de lijn af moet pulken.



Naarmate het water zakt neemt het vuil alleen maar toe, op een gegeven moment ben ik 20 minuten bezig om m'n lijn weer schoon te krijgen.



Niet echt plezierig vissen zo, en ik besluit om 21:15 uur om op te ruimen.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. Ricardo Rancar zeevisteam16 juni 2014 om 20:40

    Bij ons is die lijn oranje Willem..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ricardo,

    Ja, hahaha. Ook al ben ik geen fanatieke voetbal kijker ben ik hierna wel voor de buis gaan zitten ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Willem,
    Ik lees met regelmatig je berichten, leuk. Dus bij deze een vangstbericht van een lezer. Zelf heb ik weinig tijd om te vissen maar zaterdag zag ik mijn kans op de zandmotor. We zaten precies in het midden. Er was een mooie branding maar er kwam maar 1 zeebaars uit. Plus 2 botten. Volgende keer beter.
    Lodewijk Bos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Lodewijk,

      Bedankt, je hebt het in ieder geval beter gedaan dan ik. Hadden jullie nog veel last van vuil op de lijn? Bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
    2. Weinig vuil en aas bleef keurig zitten! Eigenlijke perfecte omstandigheden dus.....

      Verwijderen
    3. Ok Lodewijk,

      Dat is mooi, kunnen we weer eens een "leuke" strandsessie vissen.
      Bedankt voor de mededeling.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen