maandag 9 juni 2014

vangstberichten: zaterdag 07 juni 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 6e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" oorspronkelijk gepland aan de Maasvlakte 2, maar volgens de wedstrijd commissie niet bevisbaar omdat het strand bezaaid ligt met pijpleidingen, en wordt er uitgeweken naar de waterweg. Op zich jammer want ik heb m'n stuggere 5 meter Shimano hengel niet meegenomen voor ver weg te vissen, dan maar onder de kant. Het steknummer hebben ze al getrokken voor me (ze hadden zeker haast?) 22 en we vissen achter de kering t.o.v. "de Stena lijn" vanuit land gezien.

Om 19:00 uur mogen we beginnen, en er zijn 30 vissers. Ik start met de 4,60 meter NBS Tornado, hoofdlijn22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10 afgewisseld met flexi-metalen afhouders, pier\zager\slik of een combinatie hiervan, tommylood 175 ~ 180 gram. Er staat een wnw-wind van 3 bft, temperatuur 16 °C, met een enkel regenbuitje, lw HvH 17:54 uur (-57 cm), hw 23:05 uur (+77 cm), (± 134 cm).

Als snel blijkt de hele waterweg vergeven te zijn van "de finten" tere vissen die vaak nadat ze gevangen zijn het loodje leggen. Bovendien zijn ze beschermd en moeten na vangst weer terug gezet worden, ook tellen ze niet mee voor de wedstrijd. 19:22 uur is het bij mij zover, een fint heeft het aas gegrepen. Heb je niets aan, weg ermee. Het blijkt erg moeizaam te gaan met de vangsten, het is weer "sprokkelen" voor een visje. 20:27 uur een telgrondel (grondel van 10 centimeter of groter).



Bij Henk Verlinde die even verderop links van me staat zie ik toch regelmatig een botje naar boven komen op zo'n 40 meter uit de kant. Bij mij wil dat niet lukken en ik besluit dat ik net zo goed op grondels kan gaan vissen in de hoop nog wat centimeters te scoren. In afstand variƫrend van tegen de stenen aan tot 40 meter uit de kant pak ik af en toe toch een visje. Zelfs de finten blijken vlak langs de kant te zwemmen (fint 20:32 uur)(grondel 21:03 uur).



21:21 uur een grondel, maats of niet? In eerste instantie denk je van niet.




Maar er blijkt om het staart pigment nog een transparante staartaangroeilaag te zitten waardoor die net het rode streepje doorkruist. Wel erg moeilijk te zien dus de meter neem ik niets kwalijk dat deze 10 centimeters afgewezen zijn. Z'n uitgangspunt was goed door alles vanaf de gekregen haakse maatlat met zwartaanleg punt te meten in plaats van rood. Niet dat het wat uitmaakt volgens mij, want er zit alleen een verschil van 2 a 3 mm in t.o.v. een gebogen maatlat.
21:32 uur een zwartbekgrondel, 22:07 uur een doublet van 2 zwartbekgrondels.



22:15 uur nog een grondel en hierna neemt de stroming weer toe en zijn de grondels verdwenen. Regelmatig slaat er een krab toe, maar uiteindelijk ben ik maar 1 haakje kwijt, dus dat valt mee.



Om 23:00 uur is het weer afgelopen en heb ik het nog redelijk gedaan met 6 tellers en vis ik uiteindelijk een 3 in het vak.

De voorlopige uitslag:
1e is geworden Mark Huijps 13 vissen (194 cm), 2e Gilles Traas 9 vissen (171 cm) en 3e Theo vd Hoogen 5 vissen (108 cm). De kanjerpot voor de grootste vis (37 cm) gaat naar Dirk Dierxcks. Iedereen weer van harte gefeliciteerd!



Van Harry vd Harst, John de Vries en Dirk Dierxcks krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten