zondag 20 april 2014

vangstberichten: zaterdag 19 april 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de vierde competitie wedstrijd van "de Eurovissers" op het strand van Kijkduin met 23 deelnemers niet de meest druk bezochte wedstrijd. Het is verzamelen in "La Vida" en na betaling van 5 euro (inclusief 1 euro voor de kanjerpot (niet verplicht) trek ik balletje nummer 8. Parkeren op de boulevard en een klein stukje naar rechts staat mijn  stek nummer. Er is nog even een misverstand waar we beginnen omdat een aantal een stuk naar links zijn gereden en wachten bij een andere strand slag (die hebben hun conditietraining weer gehad deze dag ;-). Er staat nog een harde no-wind van 4 bft draaiend naar ono met stoten van 6 bft, temperatuur 14 °C. Hw Sch. 18:46 uur (+107 cm), lw 02:56 uur (- 91 cm), (± 198 cm).

Om 19:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 4.60 meter NBS stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes \ flexi metalen afhouders, haakje f314\8 ~ f314\10, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan, piramidelood 180 gram maar dat blijkt al gauw niet genoeg te zijn, geankerd 175 ~ 190 gram. Een enkeling vangt een visje in het begin, ik probeer wat verschillende afstanden en de stroming blijkt enorm te zijn, ook zit er veel vuil in het water. Dan maar vooraan net in de rollers van de branding, bij het binnen draaien zie ik dat er een klein botje aan zit, jammer genoeg blijkt de lijn van m'n rechter buurman ook over m'n lijn heen te zitten en even later is het botje eraf. Waarschijnlijk één die zich vast heeft gezogen aan het aas maar de haak niet heeft geslikt. Vaak kun je die als je rustig binnen draait in één draai het strand op krijgen waarna ze spontaan op het strand vallen als je stopt. Dit soort dingen gebeuren in een wedstrijd en daar doe je maar weinig aan.

Als de stroming toeneemt en ik met moeite nog m'n ankers kan los trekken schakel ik over op gevlochten lijn, met het vele vuil is het ook met zwaar ankerlood moeilijk ankeren. Een aantal houden het ook voor gezien en ruimen op. Het is dan ook niet prettig vissen zo. Als het weer wat minder wordt met de stroming pak ik de 4,5 meter Hiro Dream Surf met 25\100 mm nylon zodat het aas wat rustiger wordt aangeboden. Om 23:00 uur is het weer afgelopen en moet ik het doen met 0 vissen. Hopelijk gaat het 2e paasdag in Zeeland weer wat beter (slechter kan eigenlijk niet ;-). Van Arnold Talmon en Petra en Johan vd Hoogen krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor hartelijk dank!

1e is geworden Gilles Traas 8 vissen (149 cm), 2e Mark Huijps 3 vissen (66cm) en 3e Harry vd Harst 4 vissen (65 cm).
Mannen van harte gefeliciteerd.

De voorlopige uitslag:



Vis greetz,

Willem#1168

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem .
    Geen goede berichten , alleen Gilles heeft het wel weer erg goed gedaan !!
    Hoop dat jullie vandaag het beter hebben getroffen !!
    Ennne voelt niet lekker hé een paar keer achter elkaar geen vis !!
    Volgende week dinsdag gaan we er weer voor !! Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jan,

      Ja een keurige 1 gevist. Nee heel vervelend, 1x is al niet leuk, laat staan 2x, we spreken dan ook al over of wij ook door het Jan G. virus getroffen zijn ;-).
      Gelukkig hadden Paul en ik vis vandaag, niet genoeg om in de prijzen te vallen maar wel lekker gevist daar en weer wat geleerd.
      Veel plezier in Limburg en tot de 29e, hopelijk weer eens op het strand.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen