maandag 28 april 2014

vangstberichten: maandag 28 april 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag probeer ik het weer eens aan het Noordzeekanaal, er staat een nno-wind van 3 bft, temperatuur 13 °C, droog. Vreemd geen visser te bespeuren. Ik start om 16:15 uur met de 4.60 meter NBS stok met de hybride top, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn fleximetalen afhouders, haakje f314\8 gevuld met een zager, tommy lood 120 gram. Na een kwartiertje volgt de 4,50 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm, wapperlijntjes, etc etc.

Ik begin zover mogelijk maar de toppen tikken niet, roerloos alsof er geen vis te bekennen is. Het is zoeken geblazen. Wat dichterbij dan maar, ja mooi, een diepe doorbuiger, binnen 5 minuten een aanbeet, ze zitten wat dichterbij zo te zien 16:56 uur en ik draai een doublet van een bot met een maatse wijting naar boven. 17:15 uur een zwartbekgrondel.



17:51 uur een zwartbekgrondel, 18:31 uur een zwartbekgrondel.



En het valt tegen met de aanbeten, het lijkt wel of de "de vis" even niet thuis is het is steeds maar een enkeling. 18:37 uur een grondel, 18:53 uur een paar mooie doorbuigers en komt het betere werk eraan een maatse gul.



19:51 uur nog een zware draai met weer een maatse gul eraan. Om 20:00 uur ruim ik op en bij het binnen draaien van de laatste hengel hangt er nog een bot aan.



Totaal vang ik deze sessie 9 vissen, 1 wijting, 2 botten, 4 zwartbekgrondels en 2 gullen. Niet veel maar toch wat.

Vis greetz,

Willem

7 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    ik had gisteren toch even gedacht dat je misschien in de buurt was. Dus had ik gelijk, aardig gevangen toch ?

    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha John,

    Ok, klopt. In iedergeval vis, het viel qwa aanbeten een beetje tegen t.o.v. de vorige keren, de tussen pozes dat er weer actie op de toppen was duurde veel langer. Maar heb me wel vermaakt en daar gaat het om.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. toch niet verkeerd, was leuk om te lezen.

    grt lexie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Willem,

    waar is de meetlat gebleven ??? Op 21 april had je het nog gebruikt, het valt mij nu pas op. Of is het de zee in gespoeld ? Grt John.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha John,

    Hahaha, scherp in het verslag van dinsdag 30 april komt ie weer tevoorschijn ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen