woensdag 9 april 2014

vangstberichten: maandag 07 april 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op het Noordzeekanaal. Er staat een z-wind van 4 bft, temperatuur 13 °C, in het begin een lekker zonnetje ik sta gewoon te vissen in m'n t-shirt, later een hoosbui. Het is rustig alleen links van me in de buurt van het "huisje" staat een visser die even later opruimt. Ik start om 14:15 uur met de NBS stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een tapse nylon voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8, gevuld met een pier, zager, slik of een combinatie hiervan, tommy lood 80 ~ 100 gram. Na 15 minuten volgt de Hiro, hoofdlijn 20,5\100 mm met een tapse nylon voorslag, dito onderlijn etc, etc.

Om 14:38 uur zie ik wat tikjes op de Hiro en draai ik een wijtingkje binnen. Het duurt lang voordat ik weer een aanbeet krijg, 15:40 uur volgt er een mooie wijting.



16:10 uur een doublet zwartbekgrondels, en om 16:37 uur zowaar een triplet van een zwartbekgrondel, een bot en een gulletje.



Na een aanbeet kom ik gelijk muurvast te zitten, wel eigenaardig behoorlijk ver qua afstand, waarschijnlijk ligt er wat in het water en moet de boel kapot trekken. Er hangt een vreemde atmosferische druk in de lucht en het begint snel te betrekken.



En voordat ik regenkleding kan pakken, komt er een ontzettende windvlaag over het kanaal heen, m'n standaard en hengels dreigen om te vallen, dus ik hou alles vast. Waarna er een hevige hoosbui los barst.



In korte tijd ben ik zeik en zeiknat geregend, maar ik vis nog even door. 18:28 uur een wijting. Om 18:30 uur begin ik op te ruimen en draai ik nog een wijting naar boven.



Totaal vang ik deze sessie 9 vissen, 8 met de Hiro en 1 met de NBS, zelfde onderlijnen, zelfde aas, het enige verschil is de lijndikte van de hoofdlijn, maar een verschil in dikte van 1,5 mm lijkt me sterk dat het daar aan ligt. Ik hou het maar op toeval.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Was weer leuk om te lezen hoor. Wel koud al dat water op je donder lijkt me!

    groetjes lexie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Lexie,

    Bedankt. Ja heb de verwarming in de auto maar wat hoger gezet ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch aardig gevangen, misschien altijd een extra vest of zo in de auto als reserve ? Het is toch meestal een eind rijden naar huis, je weet het maar nooit.

    grt John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ik had nog wel een jas bij de waterkant, die heb ik aangedaan. M'n broek was doorweekt. Volgende keer m'n regenpak maar meenemen naar de waterkant.

      V is greetz,

      Willem

      Verwijderen