woensdag 16 april 2014

vangstberichten: dinsdag 15 april 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik met Paul van Boheemen de tweede koppelwedstrijd van de Avicentra koppel competitie. Omdat het water nog wat onstuimig en bruin is aan de kust vissen we weer in de waterweg bij de DSM. Er staat een n-wind van 4 bft, temperatuur 9 °C. Hw HvH 15:52 uur (+ 135 cm), lw 23:50 uur (-62 cm), (± 197 cm). Dit keer hebben we stek nummer 9, en er schijnt daar een dammetje onder water te liggen.
Om 19:30 uur mogen we weer beginnen en ik start weer met de NBS stok, vol goede moed, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, piramidelood 180 gram stroomt gelijk weg, 175 gram geankerd ook uiteindelijk wordt het 190 gram geankerd maar ook dit gaat regelmatig aan "de wandel".

Om ons heen zien we de meeste wel een visje vangen, wild is het niet maar bij ons gebeurd er helemaal niets. Het lijkt wel of de vis daar met een grote boog ons voorbij zwemt. Wat we ook proberen het wil niet lukken. Uiteindelijk vangt Paul om 21:46 uur een gulletje en gelukkig zijn we daarmee van de 0 af.



Maar daar blijft het dan ook bij. Er worden weer scharren, zeebaarsjes en zelfs palingen gevangen. Gelukkig hebben we 1 schrapper van de 4 wedstrijden, en hopelijk wordt het deze. Want we eindigen ditmaal als laatste. Wat kan een stek toch een grote invloed hebben op de vangst. Totaal zo'n 3 lijnen kapot getrokken, valt nog mee.



Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Willem
    Ed en ik konden er ook slecht uit komen en hadden ook nog last van die hopen
    met stenen dus het was gewoon sleuren over de stenen en ik had geluk dat de palingen er aan bleven zitten . Eindelijk weer een paar vissen 2 mooie palingen en nog 2 scharren . Je moet ook een beetje geluk hebben met wat voor plek je loot en toevallig kwam de nummer 1 weer van stek 12 !! Veel succes met Paul in Zeeland en zaterdagavond met de Euro vissers op Kijkduin . Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja een "gouwe" stek nummer 12.Lekker gevist weer Jan met flink wat centimeters, tikt aan die palingen. Bedankt, we gaan het weer proberen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen