zondag 16 februari 2014

vangstberichten: zondag 16 februari 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee, oorspronkelijk gepland aan het Calandkanaal, maar vanwege de w-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, wordt er uitgeweken naar de Dintelhaven breed. (Het lijkt er trouwens steeds meer op dat deze winter de factor sneeuw vervangen is door de factor wind). Temperatuur 7 °C met een zonnetje, lw Dintelhaven 11:25 uur (-64 cm), hw 16:18 uur (+135 cm), (± 199 cm). In ieder geval in de Dintelhaven is er goed te vissen, 30 steknummers zijn er uitgezet, waarvan ik nummer 27 toebedeeld heb gekregen. Een flink stuk voor het pomphuis. Rechts van me zijn er twee open plekken, waardoor ik iets meer ruimte heb om deze "sloot" af te vissen.

Om 10:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8 ~ f31\8 ~ f314\10, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 120 gram ~ piramide lood 140 gram. Ik begin zover mogelijk, maar dat levert me niets op, variërend in afstand hoop ik toch een aanbeet te krijgen, maar helaas, helemaal niets.

Met de feeder vlak onder de kant in de hoop een grondeltje te scoren lukt ook niet. Twee plaatsen links van me staat Ronald van Os, die er van ver een grondeltje van 13 cm weet uit te trekken. Ok, knallen maar weer met extra korte onderlijnen om zover mogelijk te komen. Maar ook dit werkt niet, Het is gewoon erg slecht met de vangsten , alleen de nummers één en twee schijnen wat spierinkjes gevangen te hebben. Tijd om het ook eens te proberen en ik wissel m'n onderlijnen af met die waar drijvertjes op zitten.

In het laatste uur vangt de buurman, links van Ronald van Os nog een mooie bot zo'n 40 a 50 meter uit de kant. Maar ook op die afstand wil het bij mij niet lukken. Een aantal vissers vangen er nog wat grondels en spierinkjes bij, maar bij het eindsignaal blijf ik helaas op de 0 staan en velen met mij. Er schijnen zo'n 8 vissers met vis te zijn.

De uitslag:

Vak A: 1e en 1e overall, Bert Heukels 7 vissen (112 cm), 2e Joop van de Velde 3 vissen (46 cm), 3e Rob de Blois 3 vissen (45 cm).
Vak B: 1e Arjan van Velzen 1 vis (33 cm), 2e Arthur van Tienen 1 vis (17 cm), 3e Ronald van Os 1 vis (13 cm).
Mannen gefeliciteerd!



Van Ellen van Es, Ronald van Os, Martin van der Drift en Jan Groenewegen (en Jan nog bedankt voor de kralen en glimmers uit Thailand) krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Jammer dat er niet een beetje meer vis zat, altijd lekker om toch minimaal iets te vangen. Volgende keer beter.

    Herman#1306.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Ja het was niet veel, naar mijn idee alles geprobeerd maar niets werkte. Bedankt voor je bericht!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen