maandag 6 januari 2014

vangstberichten: zondag 05 januari 2014



Hallo vis vrienden,

Allereerst een ieder een fijn jaar in goede gezondheid en dat de vis vangsten onze verwachtingen mogen overtreffen in 2014. Ik begin dit nieuwe jaar met een "fun" wedstrijd "de Bert en Hans" snertwedstrijd, oorspronkelijk gehouden op het strand van Ter Heijde maar omdat er nog steeds  een behoorlijke wzw-wind staat van 5 bft, temperatuur 7 °C wordt er uitgeweken naar de " Rozenburgse Landtong" om in de luwte van de strekkers te vissen. Blijkbaar is de snert erg lekker want met een stuk of 30 vissers is het een best bezochte "wedstrijd".

Lw HvH 10:16 uur (-82 cm), hw 17:28 uur (+146 cm), (± 228 cm). Om 09:00 uur mogen we beginnen, de plaatsen zijn vrij  dus ik ga maar ergens staan. Ik start weer met de Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\10, gevuld met een zagertje, piramidelood 140 gram. Het is weer handen schudden en de beste wensen uitspreken en om 09:27 uur draai ik binnen met een triplet botjes. Geinig, een leuk begin.



Even verderop links van me is er ook een triplet botjes uitgedraaid en hier en daar komt er een enkel visje naar boven. Hierna val ik volledig stil, toch met een flauw zonnetje, drinken, 2 bakken erwten soep en een broodje worst is het goed "toeven" aan de waterkant.

M'n buurman links van me vang wat bot en ook zijn zoontje doet het erg goed en weet er regelmatig wat botjes uit te halen, daarnaast wordt nog een mooie wijting gevangen en wat grondels. Als ik besluit om over te schakelen naar wat kortere amnesia lijnen en met geankerd lood 150 gram ga vissen begin ik weer te vangen. 12:12 uur een botje, 12:33 uur een botje en om 12:54 uur een botje.



Om 13:00 uur is het weer afgelopen, iedereen heeft prijs in de vorm van een kip en de eerste drie, de jeugd en de vanger van de grootste vis een bot van 38 cm krijgen er nog een waardebon bij. De winnaar van deze "fun" wedstrijd wordt Roel Kranenburg met dik 2 meter vis. Roel gefeliciteerd! 2e Oscar Musch en 3e Frans Ras.



Er zijn toch nog een flink aantal nullen gevallen en met mijn 6 vissen ( 91 cm) doe ik niet mee voor de waardbonnen maar heb ik zeker niet slecht gevist. Het leek er op hoe verder naar links je zat hoe beter de vangsten waren. Jan Groenewegen weer bedankt voor het resterende aas. In ieder geval "de kop" is er weer af en gaan we ons voorbereiden voor het komende seizoen.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen: