maandag 9 december 2013

vangstberichten: zondag 08 december 2013



Hallo vis vrienden,

Met het overgebleven aas van gisteren en het gekregen aas van Jan Groenewegen, waarvoor nogmaals dank, ga ik het weer proberen op het strand van 's Gravenzande met de Koning Bolo Bolo wedstrijd voor het goede doel, steun aan het ziekenhuis in Kamaroen. Na de slechte vangst van gisteren zat ik nog even te twijfelen of ik zou gaan of niet maar aan de andere kant als je dan één of twee vissen scoort maak je kans om hoog te eindigen. Aan gekomen in het clubgebouw van wsv 's Gravenzande zitten er maar weinig vissers, waarschijnlijk omdat de vangsten zo slecht zijn, en gisteren de korpscompetitie wedstrijd al gevist is, zelf heb ik steknummer 17 en er staan links van me nog 6 vissers. Totaal dus 23 stuks, erg weinig voor zo'n "ludieke" wedstrijd.

Er staat een w wind van 6 bft met stoten naar 7 bft volgens windguru, voor m'n gevoel viel het wel mee en zat het het eerder aan de 5 a 6 bft. Lw HvH 11:36 uur (-77 cm), hw 18:39 uur (+136 cm), (± 213 cm). We worden weer keurig met de "platte" kar weggebracht en om 10:00 uur mogen we beginnen. De hengel weer hoog afgesteund met dezelfde opbouw als gisteren en nu eens kijken of we wel een visje kunnen vangen. Maar wat een ramp, vuil, vuil en nog eens vuil. En ook nu knapt m'n lijn van 25\100 mm nylon door de bonken vuil.

Ook de vissers naast me slepen hun lijnen met bonken vuil uit het water en hierna ben je vervolgens een kwartier bezig om hem schoon te plukken. Het is gewoon 3x erger als gisteren. Heel even valt er te vissen als het water wat terug getrokken is, het vuil trekt dan waarschijnlijk mee wat verder de zee in, maar als het water even later weer licht opkomt is het weer foute boel. Zelfs hoog afgesteund vlak vooraan met 210 gram geankerd loopt m'n lijn weg met bonken vuil.



En eigenlijk valt er gewoon niet te vissen. Een aantal vissers geven het dan ook op. Bovendien is de zee vergeven met voedsel, levende mesheften spoelen aan en hangen in de lijnen en er zwemmen kleine zagertjes en piertjes rond. Wat wel weer apart is om te zien dat die mesheften zich aan de waterlijn weer ingraven in het zand. Kortom er valt geen "klote" te vangen. Gelukkig komt aan al het lijden een eind en is het om 14:00 uur weer afgelopen.

Op de kar hoor ik toch dat er 2 of 3 visjes gevangen zijn wijting en bot. Mirakel of kunde? De uitslag wacht ik niet af en ga gelijk door naar huis. Hoop dat de zee zich weer snel hersteld, volgende week weer een wedstrijd van Ter Heijde zou leuk zijn om dan weer eens vis te vangen. In iedergeval de nieuwe Koning Bolo Bolo gefeliciteerd!



De nieuwe Koning Bolo Bolo 2013 is Toon Keizer van harte! Of moet ik zeggen Keizer Bolo Bolo ;-).

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten