donderdag 26 december 2013

vangstberichten: donderdag 26 december 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag is de wind een stuk gezakt naar wzw van 4 bft met stoten naar 5 bft, temperatuur 7 °C, met een enkele regenbui. In de koelkast heb ik nog wat zagers en slikken, uit de diepvries haal ik wat zoute pieren. Eens kijken of er nog vis zit op "de Zandmotor". Om 16:00 uur gaat de 4,5 meter K2 stok erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een zoute pier\zager of slik of een combinatie hiervan, piramidelood 120 gram. De 5 meter stok gaat er 10 minuten later in, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, haak ls5013f\6 etc, etc.


Veel gebeurd er niet er komen wat wandelaars een praatje maken en zijn geïnteresseerd hoe je hier vis vangt. Altijd leuk om weer wat mensen enthousiast te krijgen voor het zeevissen. Ik krijg een paar mooie doorbuigers, en verwacht er een behoorlijk gul uit te draaien maar al gauw blijkt het om een grote meeuw te gaan. Gelukkig heb ik een doek bij me waar de snavel van het dier als eerste naar hapt, dan kan ik hem achter z'n nek grijpen en de lijn uit zijn vleugel verwijderen. En snel gaat ie er weer vandoor.

17:05 uur is het raak een doublet botjes hebben zich vergrepen aan een zagertje. En dan is het weer een hele tijd niets. Als het water licht begint op te komen om 18:17 uur een leuke schar.



Inmiddels zijn mijn handen behoorlijk verkleumd, het wordt weer tijd voor heat factory zakjes. Om 18:30 uur besluit ik op te ruimen bij het binnen draaien van de 5 meter stok zit er nog een gulletje aan.



Er zit in ieder geval weer wat vis maar veel is het nog niet.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. ha Willem,
    Nou, je hebt in elk geval een frisse neus...
    Een meeuw samen lossen is toch leuker, lijkt me..
    See you next year!
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Kees,

    Jazeker, er loopt al 3 weken rotzooi uit ;-). Dat is zo, gelukkig was er een Belgisch stelletje wat hulp bood. Prettige vakantie Kees en tot volgend jaar.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Willem,
    Fijn om je blog te lezen. Het was erg leuk om je te ontmoeten op het strand. Leuk om te horen dat je toch wat vis gevangen hebt.
    Tot nog eens,
    Francis & Hannelore uit België

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Francis,

    Dat was wederzijds. Ja het was niet veel maar toch nog wat.
    Tot ziens!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo Willem nu ook in België beroemd !! Binnenkort maar visitekaartjes
    laten drukken !
    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja nog een mail gehad, Francis en Hannelore wilde graag met me gaan vissen. jammer genoeg zit ik tegen een griepje aan. Veel slapen en Citrosan drinken. Maar een beetje rustig aan doen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen