zondag 10 november 2013

vangstberichten: zondag 10 november 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de jubileum viswedstrijd van 40 jaar zeevisvereniging de Salamander en 30 jaar Handy fish Heiloo gehouden op het strand van Castricum. Paul van Boheemen vist ook mee en in het clubgebouw van de Salamander komen we Tom van de Pol tegen, die samen met ons wel een gelegenheidskorps wil vormen Willemgaatvissen ;-). Tom bedankt! We vissen in 3 vakken, Tom heeft al steknummer A17, toevallig zijn de steknummers B17 en C17 nog vrij, dus ik krijg B17 en Paul C17. Er doen zo'n 60 vissers mee en de vissers die wat verder moeten zijn worden weer keurig met de platte kar weggebracht.


Zelf sta ik pal voor de ingang dus dat is mooi meegenomen.



Er staat een nw-wind van 6 bft, met regen en hagelbuien en soms opeens harde windvlagen. Nog voor de wedstrijd begint treft zo'n windvlaag m'n paraplu en wordt aan diggelen geblazen. Einde vulinisbak.



Om 9:00 uur mogen we beginnen door middel van een handgebaar, ik start met de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls50113f\ 6, gevuld met een pier\zager of slik of een combinatie hiervan, piramidelood 160 gram, maar dat stroomt gelijk weer links het strand op. Geankerd 170 gram blijft even liggen maar gaat al gauw aan de wandel, 190 gram blijft vooraan wel liggen maar wat verder weer niet en over de bank al helemaal niet. 210 gram geankerd blijft vooraan wel liggen maar over de bank ook niet. Een zeer sterke stroming dus.

Regelmatig worden we getrakteerd op een regenbuitje of een hagelbui maar vooral de verraderlijke harde windvlagen zijn het ergst. Er komt in mijn buurt erg weinig vis naar boven. M'n buurman links trekt er vlak vooraan 2 mooie botten uit, tijd om eens een praatje te maken. 2 dikke zagers op een sneu met afhouders of een wapperlijntje en zo te zien heeft hij een iets rustiger en vlak stuk water voor hem.

Als ik terug kom blijkt m'n hengelsteun met hengel weer omgewaaid te zijn ondanks de loodtas die eraan hangt. De 4,5 meter Hiro Dream Surf is bij de top gebroken en 15 cm korter, balen! N's kijken of ik nog aan een nieuw topdeel kan komen.



De 5 meter stok staat klaar en dikke zagers hangen er aan m'n afhouders, zelfde afstand zelfde taktiek maar bij mij schijnt het niet te werken. Ook iets verder of iets dichterbij levert geen vis op. M'n buurman links trekt er nog 2 botten uit en eindigd om 12:00 uur met 4 vissen als vakwinnaar. Zelf blijf ik op de hatelijke 0 staan net als m'n buurman rechts.

Ook Paul z'n hengel is eraan gegaan, bij het inwerpen is z'n onderste deel doormidden afgebroken en stond hij opeens met een los molentje in z'n handen. Wel mooi 1 visje weten te scoren, ook Tom heeft 1 vis. Niet genoeg om als korps in de prijzen te vallen, jammer van de pechdag maar in iedergeval "lekker" uitgewaaid. De tombola levert gek genoeg ook niets op maar de broodjes bal waren lekker.

Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weer.

Vis greetz,

Willem      

10 opmerkingen:

  1. Helaas heb je niks gevangen, maar leuk om de verslagen te lezen zeker voor een beginner zoals ik.

    Groet,
    Ivan (wateringen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ivan,

    Bedankt! Goed om te horen en leuk dat je even reageert.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jemig Willem, duur dagje zo...Dat dat ook nog kan gebeuren! Pech ook dat je geen enkele vis hebt kunnen foppen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Kees,

      Ja dubbel pech. Bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Auw, een Dreamsurf gebroken doet pijn.... Topje laten versnijden zou ikzeggen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Anoniem,

      Goed gezien. Dat gaan ze ook proberen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  5. Hoi Willem
    Ik stond rechts naast jou. Het was voor jou in driedubbel opzicht een pechdag. Je bleef er rustig onder. Ik denk dat ik mijn spullen zou hebben ingepakt... zoveel pech kan ik niet hebben. Wat betreft het vissen hebben we niets fout gedaan, alleen stonden wij net op de verkeerde plek. Volgende keer beter. Hopelijk vind je gauw een nieuw topdeel.

    Grt Ronald Wempe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ronald,

      Bedankt voor je reaktie! Ja was zeker pech, maar ik ben iemand die het niet snel opgeeft. Het 4,5 meter topdeel is helaas niet meer leverbaar van de Hiro Deam Surf en het 5 meter gedeelte past niet. Ze gaan nu kijken of het topstuk er versneden opgezet kan worden. Zo niet heb ik een goede reden om een nieuwe hengel uit te zoeken ;-).
      Leuk dat je even reageert.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  6. Hoi Willem,
    je zou uw op marktplaats kunnen kijken of de Fixet in 'S'Gravenpolder kunnen bellen. Die hebben een hele goede hengelsport afdeling en Kees Lepoeter is zelf ook eenwedstrijdvisser. Misschien kan die je helpen. Er zijn trouwens genoeg mensen met een hiro hengel. Misschien een oproepje??
    Hroeten uut Playa del Bru,
    Dennis Zwiers

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Dennis,

    Bedankt voor de tips! Kijk even wat de reparatie kosten zijn om dan af te wegen repareren of een nieuwe hengel. Om dan eventueel als ik tegen een 4,5 meter Hiro Dream Surf aanloop alsnog de hengel of een deel te kopen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen