zondag 17 november 2013

vangstberichten: vrijdag 15 november 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op het strand, als ik aankom zit Kees op z'n kist en z'n hengel ligt in z'n foudraal. Na 2,5 uur heeft hij de moed opgegeven, geen stootje te zien en de oosten wind maakt het erg koud. Hij blijft nog even kijken hoe ik het doe en vertrekt dan naar huis. Oke Kees, tot de volgende keer. Er staat een no-wind van 4 bft, daalend naar 2 bft, 11 °C, Hw HvH 13:06 uur (+115 cm), lw 20:57 uur (-57 cm), (± 172 cm).

Om 17:30 uur gaat de feeder erin hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voor slag, onderlijn wappelijntjes haakje f31\8, gevuld met een pier\zager of slik, piramide lood 140 gram. Na een kwartier volgt de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn, met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc etc.

Het duurt lang voordat ik een aanbeet zie en vermoed dat er door de no-wind gewoon veel minder vis dicht onder de kust komt. 18:35 uur is het zover een klein gulletje. Toch besluit ik een 500 meter naar rechts te verkassen op een stuk strand wat dichter bij de bank ligt. Als ik de feeder hengel en m'n tas wil ophalen van de oude stek, hangt het molentje aan de tas, het blijkt dat er een meeuw in het donker door m'n lijn heen is gevlogen. Zal je gebeuren kom je terug is je hengel door een meeuw de zee ingetrokken, nog een geluk dat ik hem achter m'n tas klem heb gezet. Even een handoek over z'n kop heen en gelijk tegen de grond drukken, met de ander hand kan ik de lijn die drie dubbel tussen zijn vleugel is geslagen ontwarren. 19:30 uur vang ik hier een mooie wijting van 33 wedstrijdcentimeters op de feeder en eigenlijk verwacht ik er meer, maar helaas daar blijft het bij. 20:40 uur een bot.



20:51 uur een zeebaarsje, 21:04 uur een bot, 21:21 uur een bot.



21:39 uur een diepe doorbuiger op de 5 meter stok, eerst denk ik dat er een zeebaars aan zit, maar het is een mooie bot van 37 wedstrijdcentimeters. 21:51 uur nog een botje op de feeder.



Om 22:00 uur begin ik op te ruimen. Niet echt veel 8 vissen op 4,5 uur vissen met twee hengels. Maar goed in iedergeval wat gevangen en weer wat frisse zeelucht opgesnoven.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. ha Willem! Het was echt taai vrijdag. Gemeten aan jouw matige vangst is mijn resultaat minder suf.. Volgende keer beter. Vandaag was ik aan de Waterweg bij de kering, daar was ik ook niet zo succesvol: éne krab. Net te weinig voor een cocktailtje..Maar toch echt zitten genieten, zo lekker buiten. Imposant ook altijd weer, die schepen zo vlakbij. Ik ben benieuwd naar de wedstrijdresultaten van dit weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Kees,

    Ja veel was het niet, maar je ziet het verschil met daglicht vissen of in de schemering. Pas maar op op voor "hekgolfen" van schepen heb dat ook eens meegemaakt, was toen aardig wat materiaal kwijt en voor hetzelfde geld wordt je meegespoeld. Maar leuk gezicht :-), die schepen bedoel ik. De verslagen komen eraan.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen