dinsdag 15 oktober 2013

vangstberichten: maandag 14 oktober 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het overgebleven aas vissen op het strand. Eigenlijk was ik het zondag al van plan maar met wind van 7 bft met stoten van 9 bft en een stort regen vond ik het net iets te gortig. Er staat een z-wind van 4 bft met windstoten naar 6 bft, temperatuur 9 °C, lw Sch 19:25 uur (-62 cm), hw 00:14 uur (+106 cm) op 15-10-2013, (± 168 cm). In het begin van de sessie regen, later op de avond, droog.

Om 17:20 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een zager of wat slikken, tommy lood 175 gram. 15 minuten later volgt de 4,5 meter stok, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc, etc.

Lang hoef ik niet te wachten om 17:40 uur zie ik de eerste tikjes en draai een wijtingkje naar binnen om 18:03 uur volgt er een doublet van een wijtingkje met een zeebaarsje.



18:11 uur nog een wijtingkje, en 18:20 uur een mooie doorbuiger op de 5 meter stok, een vechtertje, eenmaal op het strand beland blijkt het een maatse zeebaars te zijn, lekker dik en rond.



18:38 uur een zeebaarsje met bijtafdrukken, deze is blijkbaar al eens gegrepen door iets anders, 19:07 uur nog een zeebaarsje net onder de maat, ook deze mag weer zwemmen.



19:45 uur een wijting, 19:52 uur weer een zware draai, geen dikke zeebaars dit keer maar een dikke gul.



20:09 uur een doublet van wijting met een zeebaarsje. 20:22 uur weer een mooie doorbuiger en een zware draai, een doublet van 2 zeebaarsjes.



20:42 uur een triplet van wijting en wijtingkjes. 20:47 uur weer een vechtertje, je zou denken een mooie maatse baars, maar rond deze tijd zijn ze dik en volgevreten en vechten ze voor wat ze waard zijn. Net onder de maat en ook deze mag weer zwemmen.



21:05 uur een doublet van een wijting met een wijtingkje. 21:13 uur een wijting.



21:30 uur een wijtingkje, deze hengel gooi ik nog één keer in en begin op te ruimen, aan de andere hengel zit een wijtinkje en als ik klaar ben met opruimen draai ik de laatste hengel binnen met nog een wijting eraan.



Totaal vang ik deze sessie 23 vissen, 8 zeebaarzen\zeebaarsjes, 1 gul en 14 wijtingen\wijtingkjes. Het is weer leuk vissen aan het strand zo. ;-).

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Lekker gevist, Willem. Bedankt voor je verslag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Kees,

      Ja het is weer leuk vissen aan het strand, ze vreten zich helemaal gek aan alles wat ze maar kunnen vinden, nog een laatste keer voor de winter. Graag gedaan en jij bedankt voor je bericht.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem
    Hoop dat je niet al je kruit hebt verschoten !! Zaterdag moet je er ook weer tegen aan hoor !! Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jan,

    Ik heb nog wat kruit achter de hand gehouden. Dit was een leuke trainingssessie :-).
    Zie je zaterdag op het strand van Noordwijk, hopelijk is er nu wat minder apenhaar.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Hermen,

      Bedankt! Dat is altijd moeilijk om te zeggen. Vaak zijn de vangsten wel wat beter met opkomend water in de schemering. De vissen die je nu aan je haak kunt verwachten zijn winter en zomervissen, zoals bot, schar, tong, zeebaars, gul, wijting. Succes!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Ha Herman,

      De ene keer vis ik op "de Zandmotor en de andere keer op het strand van Ter Heijde of Kijkduin. Het maakt volgens mij niet zoveel uit als de wind maar z of zw is en in de schemering wordt het vaak beter. Je mag je auto vanaf 2 oktober nu ook weer neerzetten op het schelppad in Monster dat scheelt weer met lopen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen