zondag 11 augustus 2013

vangstberichten: zondag 11 augustus 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op de Maasvlakte 2, eens kijken of we daar baars kunnen scoren. Op de heenweg is het windstil maar hoe dichter ik bij het strand komt zijn er toch iets meer tekenen van wind. Pas als ik de trap loop naar het strand toe, voel ik een briesje. Niet de beloofde 5 bft volgens windguru maar eerder 3 bft met een lichte branding. tempertuur 17 °C, hw HvH 06:12 uur (+ 135 cm), lw 14:06 uur (-51 cm), (± 186 cm), tweemaal een regenbui afgewisseld met zon. Maar zou het genoeg zijn voor de baars? Op het gedeelte waar ik sta is er nog niemand te bekennen. Proberen maar!

Om 09:35 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn, met een nylon tapse voorslag, lange wapperlijnen van fluorcarbon, haakje f314\6, gevuld met een paar kweekzagers, tommy lood 175 gram. Na een kwartiertje komt de 4,5 meter stok erbij , zelfde uitrusting met de uitzondering dat de hoofdlijn 14\100 mm gevlochten lijn is en de haak ls5013f\6.

En net als ik weer bij m'n 5 meter stok sta zie ik wat kleine driftige tikjes op de 4,5 meter stok, de branding of een baarsje?. Ik loop er naar toe en nu zie het duidelijk, beet! Als ik indraai komt er een baarsje het strand op. Mooi ze zitten er. 10:45 uur, na een mooie tik op de 5 meter stok volgt er een tweede.



Inmiddels begint de wind toe te nemen naar zo'n 4 bft. 11:02 uur een duidelijke aanbeet op de 5 meter stok en ik trek een maatse baars het strand op.



Er komen nu toch wat groepjes vissers het strand op. 11:19 uur nog een tik op de 4,5 meter stok maar het is een krab. Toch valt het dit keer mee met de aaseters, het aas blijft er redelijk lang aanzitten. De wind en branding nemen toe naar 5 bft en het weer begint te betrekken.



Het begint te regen, gelukkig drijft het meeste over en net als ik m'n jas uit de auto wil gaan halen stopt het weer. 12:38 uur nog een baarsje op de 5 meter stok.



Met de toenemende branding verwacht ik eigenlijk ook meer aanbeten maar het is tegenovergesteld het neemt af. De meeste aanbeten kreeg ik toch bij een iets rustigere branding. Om 14:30 uur vind ik weer mooi geweest en ruim ik op.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Hey Willem, ik was daar zaterdag met opkomend tij. Toen zat de wind wat meer in het noordwesten en heb ik geen stootje gezien. Ook bijna geen vreterij van krabben inderdaad. Er stond nog 4 of 5 man en er werd 1 botje gevangen.

    Zondag zag er beter uit maar helaas andere afspraken.

    groet, Arnold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Arnold,

      Ja met West of Zuid-West is het daar toch het beste. Toch geprobeerd en ff lekewer aan de waterkant gestaan.
      Volgende keer dan maar.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. hallo willem,
    ik ga vrijdag naar de maasvlakte 2, maar ben daar nog nooit geweest,
    kan ij me misschien vertellen waar ik moet wezen?adres ofzo?
    zelf kom ik uit de velserbroek,lid van hengelsport rik (peter)
    heb een paar keer naast je gestaan met een wedstrijd,
    lees je stukjes altijd graag,echt leuk wat je doet,

    grtjs peter en alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Peter,

      Leuk om te horen, dan weet ik in iedergeval dat ik het niet voor niks doe. Je kunt op de eurovissers site kijken onder het kopje Zeevisinfo staat een tabblad stekken Europoort daat staat bij 7 Bad en sportstrand vrij duidelijk hoe je er moet komen. Dus borden richting Europoort volgen en dan zie je vanzelf borden met strand. Je kunt eventueel ook bij afslag oost voorne eraf, gelijk de eerste links en dan de eerste rechts dus wel voorbij de weg met het bord verboden in te rijden. Dan rij je paralel aan de hoofdweg. Helemaal aan het einde van de weg links aanhouden langs de duinen en alsmaar rechtdoor dan rij je vanzelf langs de parkeerplaatsen.
      Veel succes!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Nou, dat heb je goed gedaan. Vrijdagmiddag heb ik er de hele middag staan vissen met mijn zelfgestoken zagers (die verdacht lang aan de haak bleven zitten). Niks gevangen, geen beet gezien. Ook de beide heren links van me hadden tot het moment dat ik vertrok niets gevangen. Het blijft dus een verrassing op MV2. Daar staat tegenover dat strandvissen toch wel de mooiste manier van vissen is. Groeten, Jako

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jako,

      Misschien een verkeerde windrichting vrijdag? Ja het blijft sowieso verassend dat strandvissen dat is zeker. Bedankt voor je bericht.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Anoniem
    Hallo Willem
    Jij was aan de nieuwe Maas geweest ,wij vissen regelmatig in Roterdam wij zijn van de Knorhaan uit Bavel .Kun je mij vertellen hoe ik aan de nieuwe Maas kan komen route beschrijving of zoiets . Alvast bedankt :Groetjes Carlo.

    BeantwoordenVerwijderen