zaterdag 3 augustus 2013

vangstberichten: zaterdag 03 augustus 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op "de Zandmotor". Er staat een zw-wind van 5 bft, stuifzand, 20 °C, zonnig. Hw Sch. 14:20 uur( +90 cm), lw 22:15 uur (-65 cm), (± 155 cm). Om 13:30 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een pier of een zager, geankerd lood 170 ~ 190 gram. 20 minuten later volgt de 4,5 meter stok hoofdlijn 14\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, etc, etc.

Als ik ongeveer een half uurtje bezig ben en net bij de 4,5 meter stok sta zie ik een flinke doorbuiger op de 5 meter stok, mooi Zeebaars! Tijdens het er naartoe lopen zie ik nog een aantal maal diepe heftige doorbuigers, een grote zo te zien. Bij de standaard aangekomen zie ik tot m'n schrik dat de gevlochten draad tussen een schroef is getrokken door de vis en net als ik um, wil oppakken krijg ik nog twee flinke doorbuigers en knapt de gevlochten draad. Shit, shit shit, ik ben er ziek van. Tjonge wat baal ik, de tweede keer met deze standaard dat m'n lijn knapt, met de blauwe shakespeare standaard heb ik daar nog nooit last van gehad. De volgende keer maar intapen of op zoek gaan naar de blauwe shakespeare standaard.

Regelmatig is het aas eraf, maar de aanbeten blijven uit. Om 15:43 uur dan toch nog een klein zeebaarsje.



Hierna krijg ik nog 1 aanbeet, bij het binnen draaien zit er veel vuil op de lijn, toch vlak bij het strand schiet er nog een klein zeebaarsje weg, richting dieper water. 18:52 uur een krabbetje.



Een van de oorzaken dat het deze sessie erg hard gaat met het aas van de 5 ons kweekzagers en 50 piertjes heb ik ongeveer de helft nog over. Omdat ik van het weekend nog een keer wil gaan vissen besluit ik op te ruimen. Veel was het niet deze sessie, ondanks de goede windrichting en de mooie zeebaars branding had ik zeker meer aanbeten verwacht. Maar goed het blijft vissen, dus volgende keer beter.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten