donderdag 15 augustus 2013

vangstberichten: woensdag 14 augustus 2013_sessie_II



Hallo vis vrienden,

Aangekomen bij slag Maasmond gaat om 19:00 uur de 5 meter stok erin, een kwartiertje later volgt de 4,5 meter stok. Het water is aan het opkomen en er drijven grote plakaaten knoppenzeewier tussen de palengalerij. Hw HvH 20:39 uur (113 cm), lw 02:09 uur (-70 cm) op 15-08-2013.

Het barst er van de aaseters en regelmatig zijn de haken kaal. Toch komt er onder een plakaat zeewier een botje te voorschijn, van de 0 af ;-). Een vrachtwagen chauffeur die een praatje komt maken omdat ie nog een paar uur op z'n zeecontainer moet wachten vertelt me dat je hier vrijdag niet hoeft te staan vissen. Dan komt het grootste container schip ter wereld de Mc-Kinney Moller van rederij Maersk naar Rotterdam, 399 meter lang en 57 meter breed. Ze schijnen zelfs een tribune daar te willen bouwen dus het zal druk worden.

Om 20:02 uur een duidelijke tik en komt er warempel een mooie tong uit het water, bij dag licht.



Als ik op een gegeven moment de 4,5 meter stok wil binnen draaien is m´n gevlochten lijn door. Vermoedelijk een krab die aan de hoofdlijn is gaan hangen en hem heeft doorgeknipt. Ik vervang met een spoeltje nylon 22/100 mm. Ik heb nog even hoop dat in de schemering de tong gaat azen maar verder zijn er geen aanbeten meer en ik besluit om 22:30 uur op te ruimen. Bij het binnen draaien zit er nog een bot aan.



Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. he willem

    nou het was inderdaad druk vrijdag vanwege die boot,
    heb op de maasvlakte gevist met een maatje,
    we hadden 6 baarsen en een botje,
    en nog bedankt voor de info

    grtjs peter

    BeantwoordenVerwijderen