donderdag 15 augustus 2013

vangstberichten: woensdag 14 augustus 2013_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op de nieuwe maas eens kijken of ik er nog een paar tongen kan uitslepen. Er staat een w-wind van 2 bft, temperatuur 18 °C, lw Vlaardingen 14:50 uur (-37 cm), hw 21:35 uur (+118 cm),  (± 155 cm).  Er staan al aardig wat vissers en noodgedwongen  moet ik op een andere plek staan dan dat ik gewend ben. Toevallig kom ik Roel tegen een wedstrijd vissers van Ter Heijde, ze hebben er een paar gevangen in de ochtend maar nu is het niet veel. Ok, elke dag is weer anders.

Om 14:45 uur gaat de 5 meter stok erin, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f \ 6, gevuld met een zager, tommy lood 175 gram. Dit keer besteld bij Jbijl zeeaas via de post, keurig verpakt in een tempexdoos met 2 koelzakjes en voor een prijs die je nergens in het westen kan krijgen 3,56 € voor 1 ons steekzagers, komt nog wel 1 tempexdoos bij van 1,53 € en 6,75 € verzendkosten bij een bestelling onder de 100 €. Dus een kilo ingeslagen en dat scheelt al gauw bijna 25 €. In de vakantie kan ik dat doen, als ik moet werken ben ik niet thuis als het afgeleverd wordt. Toch gaat het weleens fout, zo sprak ik laatst een visser die aas besteld had bij de hitte golf, de post had vertraging en kwam 1 dag later. Het grootste gedeelte kon zo de vuilnisbak in, dus bedenk goed wat je doet. 

Een 20 minuten later volgt de 4,5 meter stok, zelfde uitrusting, alleen 14\100 mm gevlochten en 175 gram geankerd lood. En dan begint het wachten op een aanbeet. Roel rechts van me vangt nog een ondermaats tongetje en voor de rest komt er niets naar boven.

Afentoe zet ik weer wat vers aas aan de haken en zie dat de meeste vissers opruimen. Ik tref het niet, dit is weer zo'n dag dat ze niet willen azen. Na 3 uur en 3 kwartier geen tikje gezien te hebben ruim ik op en besluit om het bij slag Maasmond eens te proberen.

Vis greetz,

Willem 

4 opmerkingen:

  1. Beste Willem(gaatvissen),
    je weet toch wel dat je voor tong ver naar binnen, van hoog naar laag moet vissen, opkomend water is het totaal niets met tong.
    Groetjes Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Peter(fishguppy),

    Ver naar binnen zit ik wel (onder de rook van de Euromast). Over het algemeen wel maar soms is het anders zaterdag 10 augustus met opkomend water 10 tongen. Bedankt voor je reaktie.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Willem,

    Ik lees vaak jou blog voor het vissen op tongen...maar ik kan ze alleen maar niet vangen...heeft het met het getij te maken? of Doe ik wat verkeerd of zit ik op een verkeerde stek..ik vaak zelf in de waterweg...zal ik wat informatie mogen?

    Mvg,

    Anthony

    BeantwoordenVerwijderen