maandag 29 juli 2013

vangstberichten: zondag 28 juli 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het resterende aas, nog zo'n 2 ons kweekzagers op zoek naar de zeebaars. Met een zw-wind van 3 bft met stoten naar 4 bft zou het moeten kunnen. Temperatuur 21 °C, droog en zonnig,  lw Sch. 16:04 uur (-56 cm), hw 20:16 uur (+110 cm), (± 166 cm). Om 17:55 uur gaat de 5 meter stok erin met de gebruikelijke optuiging, 10 minuten later volgt de 4,5 meter stok.

Om 18:19 uur is het al zover, in de eerste draai staat de 5 meter stok al te zwiepen, Zeebaars! Wel zit er ook erg veel vuil op de lijn in de vorm van groen zeewier ("sla") en afgestorven algen die je met je nagels van de lijn moet trekken, maar als er vis zit neem je dat op de koop toe. In 1x binnen draaien gaat niet het topoog zit dicht en het laatste stuk loop ik naar achteren. Mazzel heb ik wel, want net op het strand is ie los van de haak en ik spurt er naar toe voordat er een golf aan komt die hem weer mee neemt richting de zee. Een mooie van 47 cm. 18:57 uur is het weer raak en weer ik heb ik mazzel, de kunstof kraal, waar de sneu (haaklijn)  doorheen loopt is open gebarsten en op het strand schiet de sneu van de hoofdlijn. Een net ondermaats baarsje, dus die mag weer zwemmen.



19:44 uur weer wat tikken en een lijn die sterk naar rechts is gestroomd. Een mooi zeebaarsje van zo'n 40 cm. 20:21 uur weer een van 47 cm.



20:31 uur een slappe lijn op de 4,5 meter stok, een zeebaars heeft het aas genomen en zwemt richting strand, na tientallen meters ingedraaid te hebben krijg ik contact met de vis, het is een mee zwemmer. Ondanks dat het de grootste is met z'n 52 cm geeft ie pas weerstand vlak bij het strand. Te laat voor de vis want dan heb ik hem al het strand opgetrokken.



22:45 uur is m'n aas op en ruim ik op. De botjes waren niet aanwezig, maar dat is geen ramp als je zeebaars vangt ;-).

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Lekker bezig geweest met de zeebaars...! Mooie formaten van 52 cm! Groetjes,

    Dimitri

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Dimitri,

    Ja, leuke sessie zo. Bedankt voor je reaktie!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie vissen Willem, bij mij ging er dinsdag een af van zo'n 60-70 cm. Haak schoot los op het strand en er kwam gelijk een golf. Dus ik kreeg nog een knipoog van de baars en toen was tie weg. Waar heb je gestaan?
    Hroeten uut Playa del Bru,
    Dennis

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Dennis,

      Balen, als je zo'n vis verspeeld. Over de stek doe ik liever geen mededelingen i.v.m. netten zetters. Succes bij de volgende sessie en wie weet vang je dan weer zo'n vis van dat formaat.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen