maandag 22 juli 2013

vangstberichten: zondag 21 juli 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag keer ik terug naar het strand om te kijken of die ene tong van gisteren een toevalstreffer was, of dat er in de nacht aardig tong te vangen is vanaf het strand. Er staat een n-wind van 2 bft met stoten naar 3 bft, een beetje heiig, 24 °C, lw Sch. 22:57 uur (-75 cm), hw 03:01 uur (+121 cm), (± 196 cm). Volle maan op 22 juli 2013 20:16 uur.

Om 22:20 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\6, gevuld met een zager of wat slikken tomy lood 175 gram, later 170 gram geankerd. Na 11 minuten gaat de 4,5 meter stok erbij, hoofdlijn 14\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc, etc.

22:47 uur een botje op de 4,5 meter stok, er zit erg veel vuil in het water veel sla en spul dat je met je nagels van je lijn moet aftrekken. 23:35 uur een krabbetje, ook de aaseters zijn talrijk aanwezig.



23:55 uur nog een botje. Voor de rest is het niet veel, regelmatig is het aas eraf en naarmate het water hoger wordt verdwijnt het vuil. De tong geeft niet thuis. 02:23 uur nog een botje.



Om 03:35 uur gaat er iets fout bij het inwerpen met de 5 meter stok en knapt de boel af, omdat het toch niet veel is besluit ik gelijk op te ruimen. Of het nu de noorder wind, het verlichte strand door de volle maan, of het ruime voedselaanbod in de vorm van garnalen en krabbetjes voor de vis is weet ik niet. Misschien wel een combinatie van die drie, ze wilde niet erg bijten. Wel lekker in m'n t-shirt staan vissen en in iedergeval geprobeerd.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. He Willem hoe gaat het met je...Gr Ahmed Nijmegen.
    P.S. Mooie tong van laatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ahmed,

    Goed, bedankt en met jou? Ja, omdat ik net stopte in de schemering had ik gehoopt in de nacht meerdere exemplaren te vangen. Jammergenoeg lukte dat niet, maar niet geschoten is altijd mis. In iedergeval wel lekker gevist.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem
    ik ben gisterenavond bij rozenburg op de land tong geweest,
    erg veel aanbeten maar zeer weinig gevangen {2 ondermaatse zeebaarssen en een krab} volgens mij waren die aanbeten allemaal krabben.

    Groeten Peter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Peter,

      In iedergeval nog wat gevangen, het barst inderdaad overal van de krabben.

      Vis greet,

      Willem

      Verwijderen
  4. Hoi Willem

    Weet jij toevallig iemand in Rotterdam die een auto heeft en waar een keer mee kan rijden om te zee vissen. normaal ga ik met de scooter, maar dat is bijna niet te doen.

    groeten, Peter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Peter,

      Nee, helaas kan je je daarbij niet helpen. Je kunt nog een oproep doen bij zeevistips.nl die hebben daar een aparte rubriek voor.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  5. Gaat goed Willem,ik heb een tijdje ook nog een beetje met Paul in me hoofd gezeten.
    Ik had hem die vrijdag voor dat ie ging nog gesproken en zondag was ie weg.Je weet wat ik bedoel:Maar alle gaat goed en me vis vangsten gaan ook goed vang veel vis en laatste paar jaar veel grote vis,dus het gaat goed en doe me ding. Gr Ahmed Nijmegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ahmed,

      Ik weet het, had hem minder dan een week ook nog gesproken, zie hem nog zo staan bij de deuropening. Mooi Ahmed, we komen elkaar wel weer tegen. Zie ons ook nog bezig tongen vangen op de oude Papegaaienbek met windkracht 7 ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen