maandag 3 juni 2013

vangstberichten: zondag 02 juni 2013



Hallo vis vrienden,

Met het overgebleven aas van gisteren ga ik weer n's vissen aan het Noordzeekanaal om te kijken of er al tong te vangen is hier. Er staat een nw-wind van 3 bft, temperatuur 12 °C met een lekker zonnetje. 17:30 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn geelgroene afhouders haakje 8 gevuld met een zager, tommy lood 140 gram. Na 20 minuten zet ik de 4,5 meter stok erbij hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn rode afhouders haakje 8, dito aas, etc, etc.

Tijdens het optuigen van de tweede hengel zie ik al een paar mooie tikken op de 5 meter stok. Bij het binnen draaien om 17:55 uur voel ik een behoorlijke weerstand, het zijn er twee ;-). Een mooie maatse tong, de eerste van het seizoen samen met een schar. Dat belooft wat.



Maar het is een illusie, ik krijg nog een flauwe aanbeet op de hengel met nylon maar er zit niets aan. Om 19:43 uur weer aan aanbeet van een schar. 19:55 uur volgt er nog een schar.



En dan is het weer een lange tijd niets, maar het weer is lekker en ik zit wel relaxed. 21:21 uur een maatse wijting. 22:31 uur nog een maatse tong, op zich vreemd want meestal vang je allemaal kleintjes, zal wel "mazzel" wezen.



22:43 uur een tongetje, het begint nu schemerig te worden en kan ik duidelijk merken dat "de tong" begint te aazen. De aanbeten volgen nu in een kortere tijd na elkaar. 23:00 uur een tongetje.



23:06 uur een tongetje en 23:30 uur een tongetje.



Hierna ruim ik op, als ik de laatste hengel binnen draai waar ik al een flinke tik op gezien heb, gaat het extreem zwaar, ik loop zelfs stil met binnen draaien. Als het dan weer gaat ben ik en de vis en een afhouder kwijt. Jammer, voor m'n gevoel was dit een "mooie". Maar soms win jij en soms de vis. Totaal vang ik deze sessie 10 vissen: 3 scharren, 1 wijting en 6 tongen\tongetjes waarvan 2 maats.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    het begin is er, mooie vangst.
    Tijdens de Nationale Hengeldag werd er geen één tong gevangen. Heb jij soms aandelen in het vangen van die tongen ?

    Grt John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi John,

      Bedankt! Ze zijn net ontwaakt denk ik ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Willem,

    Netjes hoor de eerste maatse tongen van dit jaar. Ik zag dat je gele plastic afhouders gebruikt welke ik al een tijdje zoek. Waar heb je deze gekocht als ik het vragen mag?

    Groet,

    Gijs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Gijs,

      Bedankt! Ik heb ze via een mede Eurovisser, dus niet uit een bepaalde winkel of zo.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Ik wil ook eens vissen op het noordzee kanaal maar zoek een goede stek waar ik ook de auto simpel kan parkeren, waar kan ik dan terecht?? En word er gewoon met pieren of zagers gevist?? zeevis in het kanaal is voor mij helemaal nieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gazenwasser,

    Bij oud Velsen of pontje Velsen (google is your friend) heb je een parkeerplaats vlak bij het water. Kan beide, zeepieren en\of zagers. Meestal gebruik ik zagers voor de tong. Je hebt wel een vispas + boekje + id nodig + ga je langer dan 2 uur na zonsondergang vissen heb je een nachtvergunning nodig. Die kun je downloaden bij Sportviserij Nederland. Succes!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen