maandag 13 mei 2013

vangstberichten: zondag 12 mei 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het aas opmaken van de wedstrijd van gisteren, dit keer maar weer eens richting strand. Er staat een harde w-wind van 5 bft draaiend naar wzw om weer te draaien naar zw met stoten van 6 bft, temperatuur 10 °C, lw HvH 12:50 uur (-64 cm), hw 17:18 uur (+111 cm), (± 175 cm). De zee is "ruw" een mooi zeetje voor zeebaars, zou het ? of is de watertemperatuur nog te koud ?

Om 16:20 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\6, afgewisseld met f314\8, beaasd met pier\slik\zager geankerd lood 175 gram. 20 minuten later gaat de tweede hengel erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijnen etc, etc. De eerste worp probeer ik nog met 175 gram ongeankerd maar dat ligt gelijk aan de kant, ankeren dus.

Veel gebeurd er niet, meestal is het ook moeilijk vissen met zo'n ruwe zee, bij het binnen draaien zit het aas er nog aan. Afentoe is het gedeeltelijk aangevreten. 17:37 uur is het zo ver, zonder een aanbeet gezien te hebben op de hengel met nylon komt er een zilveren gekleurde vis naar boven, de andorfine spuit door m'n lichaam en een gelukzalig gevoel maakt zich van mij meester. Yes, de eerste zeebaars van het seizoen draai ik binnen. Helemaal goud! O, nee zilver ;-).



17:55 uur meen ik wat te zien op de 5 meter stok, het binnen draaien gaat wat zwaarder en het is een triplet van zeebaars met 2 botjes.



18:27 uur een mooie doorbuiger op de 5 meter stok en bij het binnen draaien voelt het als een zware vis, heftige stoten op de gevlochten lijn van een zeebaars die probeerd los te komen.



Een mooi maatje met 47 cm en aardig dik ook al. Het blijkt eigenlijk een doublet te zijn, op de onderste lijn hangt er nog een botje onder het schuim. 18:59 uur een doublet botjes.



19:07 uur een triplet botjes, 19:49 uur een bot.



20:07 uur een bot en om 20:33 uur nog een bot.



Om 21:00 uur ruim ik op en vertrek met een tevreden gevoel naar huis, zo "de kop" is eraf.

Vis greetz,

Willem

10 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Mooie vangsten met je eerst en tweede baars van het seizoen 2013 dat er nog vele mogen volgen.
    Nieuw hengeltje (Shimano ?)
    Vorige week donderdag zelf nog even gevist op MV2 met laagwater maar zonder resultaat en met opkomend water op de PPGB lekker schar gevangen.

    Vang ze

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Herman,

    Ja de eerste drie zijn binnen, ik hoop het ook. Nee die 5 meter stok heb ik al een paar jaar, inderdaad Shimano bx-g bevalt prima. Mooi, wel een beperkte ruimte geworden daar op de nieuwe ppgb. Het beste resultaat kreeg ik bij hoogwater. Vang ze en misschien tot de volgend eurovisserswedstrijd op de mv2, mooie baarzen vangen ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 25 mei doe ik mee overdag mee met de 5e gehandicaptenviswedstrijd in velsen/ijmuiden.
    Een viswedstrijd aan het Noordzeekanaal. Sportvisser gekoppeld aan een gehandicapte mede visser. Doel: een geweldige visdag maken met onze invalide mede vissers.
    Kom er na wellicht nog wel even langs op MV2 tijdens de wedstrijd als het niet te laat wordt s middags.

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ok Herman,

      Is inderdaad een mooi doel. Prima, kijk maar of het uitkomt.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
    2. Hoi Willem,
      Mooie vangst,mooie baarzen ook, ze zijn er dus al wel. Willem Westerweele(invaller bij ons in het Cordes Team) had er zaterdag op s'Gravenzande een van 56 cm... Kga binnenkort ook is kijken of er al wat wil bijten in mijn zagers...
      Groeten uut Playa del Bru,
      Dennis Zwiers Cordes Travel Team

      Verwijderen
  4. Hoi Dennis,

    Ja, ik had ze nog niet verwacht maar de watertemperatuur is al weer gelijk aan die van 2012. Heb het gehoord, dat tikt lekker aan qwa centimeters. Nog gefeliciteerd met jullie prijzen. Succes en bedankt voor je bericht.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Willem,
    Dank je voor de felicitatie. Hopelijk kunnen we deze lijn vasthouden en steeds meer prijzen pakken. Nog een wedstrijd vant weekend? Ik niet. Volgend weekend een clubwedstrijd van HSV Dreischor op de Oosterschelde en s 'avonds tongen meppen op de Westerschelde met de wiesje...
    Groeten uut Playa del Bru,
    Dennis Zwiers, Cordes Travel Team

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Dennis,

      Graag gedaan. Ja dat hoopt ieder korps ;-). Tongenmeppen klinkt goed. De 25e met de eurovissers naar mv2, baarzenmeppen. Maar zal voor die tijd nog wel vrijvissen. Succes met je wedstrijden en tot ziens.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  6. Trouwens jij ook nog gefeliciteerd met je prijs...!!!
    Groeten uut Playa del Bru,
    Dennis

    BeantwoordenVerwijderen