zondag 24 februari 2013

vangstberichten: zondag 24 februari 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee. We vissen dit keer aan het Calandkanaal. Na eerst een gratis bakkie koffie gedronken te hebben in "de Viskeet" haalt Jan de steknummers op aan de wedstrijdtafel. Nummer 24 is er voor me getrokken, er zijn 30 nummers uitgezet zo'n 26 vissers doen ermee. Koud is het nog steeds, 1 °C, met regelmatig een lichte sneeuwbui, nno 5 bft met stoten naar 6 bft, lw HvH 10:05 uur (-64 cm), hw 14:15 uur (+120 cm), (± 184 cm).

Om 10:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon (Trabucco) met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wapperlijntjes met drijfkralen, haakje f314\8, gevuld met een pier en een slik, tommy lood 175~180 gram. Naarmate het water opkomt neemt de stroming toe en wissel ik af met 200 gram tommy lood. Martin van der Drift staat rechts van me en links iemand van Ter Heijde (ik ken nog niet alle namen).

Al gauw blijkt dat de vis echt ver weg zit, Martin die dik 140 meter beaasd kan werpen draait er regelmatig vis uit en geeft de meeste vissers het nakijken. Om ook nog een redelijke afstand te halen vis ik extra dun 20,5 mm, het is natuurlijk een risico maar geen vis of toch wat vis kan op deze manier het verschil maken. 10:36 uur een wijtingkje, mooi van de 0 af ;-). 11:06 uur volgt de tweede.



12:00 uur een steenbolk. Regelmatig draai ik door een rand heen door spanning op de hengel te houden en rustig in te halen draai ik er doorheen, gelukkig zonder draadbreuk maar het blijft tricky. 12:42 uur, zowaar een maatse wijting wel een zware draai want ik draai de onderlijn met lood van m'n buurman ook mee. En dan verbaast het me weer hoe sterk eigenlijk zo'n dun lijntje is.



Jammergenoeg zit de gevlochten lijn van m'n buurman om mijn lijn gewikkeld en na enig tis werk besluit ik toch m'n onderlijn maar kapot te knippen het tijdsverlies wordt te groot. Arnold Talmon die sinds kort ook lid van Ter Heijde aan Zee is geworden staat ook lekker te vissen en het is om en om met Martin met vissen vangen, ze gaan gelijk op. 13:52 uur pak ik nog een doubletje wijtingkjes en om 14:00 uur klinkt alweer het eind signaal.



Met 6 vissen heb ik het nog redelijk goed gedaan zo te zien. Van Martin van der Drift krijg ik nog wat tappen, Arnold Talmon het overgebleven aas, van Jan Groenewegen het overgebleven aas, extra lood + 2 setjes moffen (wanten zonder vingers), van Rene Brederveld en m'n buren links diverse soorten aas. Allemaal hartelijk bedankt! Hierna rij ik gelijk door naar huis.

Vak A: 1e Ed van Zanten 5 vissen (117 cm), 2e Joop van de Velde 5 vissen (108 cm), 3e Paul van Bohemen 4 vissen (86 cm).
Vak B: 1e Arnold Talmon 17 vissen (391 cm), 2e Martin van der Drift 16 vissen (379 cm), 3e Rene Brederveld 7 vissen (168 cm)

Mannen van harte gefeliciteerd!

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2013.


Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem, jammer dat er niet voor iedereen iets te vangen was zaterdag, toch nog 7 nullen... Het was wel een van de weinige stekken waar je nog redelijk comfortabel kon vissen, en waar nog een vis boven komt. 24 maart kan ik er niet bij zijn, in april wel. Dan hoop ik eindelijk eens op de Zandmotor te staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Arnold,

    Gefeliciteerd met je 1e plaats overall, toch knap je 1e wedstrijd bij Ter Heijde en gelijk 1e worden. Het bleef spannend tot het einde tussen jou en Martin, dacht eigenlijk dat Martin gewonnen had maar je hebt er nog een paar uitgetrokken die wij niet gezien hebben. Zo zie je maar, je kan pas oordelen als de officiele uitslag er is. Over het algemeen zat de vis toch wel ver en niet iedereen werpt 100 meter of meer. Ja, krijg ook weer zin in "de Zandmotor" van het weekend maar weer eens kijken daar. Bedankt voor je reaktie!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen