zondag 17 februari 2013

vangstberichten: zaterdag 16 februari 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e competitiewedstrijd van "de Eurovissers" in het breede gedeelte van de Dintelhaven. Er hebben zo'n 46 vissers zich opgegeven, maar op het laatste moment zijn er een aantal niet gekomen zodat het aantal iets lager ligt. Aan de wedstrijdtafel trek ik na betaling van 4 euri wedstrijd geld en 1 euri voor de kanjerpot (niet verplicht) balletje 44, helemaal voorin van de Dintelhaven. Volgens de voorvissers zit er weinig vis en zal het sprokkelen worden voor een visje. Maar goed 1-tje moet toch wel lukken in 4 uur tijd?

Er staat een variabele wind van 2 bft, temperatuur 4 °C, hw Dintelhaven 19:14 uur (+114 cm), lw 01:14 uur (-46 cm) op 17-02-2013, (± 160 cm). Om 18:00 uur mogen we beginnen en start ik met de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een stukje makreel en een zeepier, tommy lood 150 gram. Links van me staat Bob Marien een belg, aardig fanatiek als je vanuit Belgie hier de competitiewedstrijden komt meevissen en rechts van me Edwin de Lange vist al vanaf z'n 14e en een stuk of 7x de topcompetie gevist en een wk in ItaliĆ«, dan heb je wel wat in huis lijkt me.

Al gauw trekt Bob links van me er een mooie bot uit. Het eerste half uur krijg ik 1x een tik op de nylon maar daar blijft het bij, met het indraaien komt er geen vis naar boven, jammer. Nog met het laatste opkomende water trekt Bob er een tweede bot uit. Bij Edwin en mij lukt het niet, verschillende afstanden levert niets op. Met het afgaande water gaat het iets meer stromen en verhoog ik naar 175 gram tommy lood. Vooraan met afhoudertjes vlak achter de stenen levert ook geen aanbeten op. Rond 19:30 uur krijg ik weer wat tikjes en het zet nog door ook. Kan niet anders, die zit eraan. Ja, mis, ondanks dat ik met nylon vis helemaal niets. Aast de vis dan zo voorzichtig?

Het laatste half uur pakt Edwin nog een botje van ver en in de laatste draai vangt ie z'n tweede. Ik blijf op de 0 staan. Gewoon een geval van dikke pech. Bij de prijsuitreiking krijgen we te horen dat er 71 vissen (1508 cm) gevangen zijn, iets van 1,5 vis per visser gemiddeld. Geen vetpot dus, eigenlijk raar in de winter "vlucht" over het algemeen de "kleine" vis naar de havens. En het vreemde is dat er voorzover ik gehoord heb er alleen maar bot en grondels gevangen zijn. Terwijl ik ook wijting zou verwachten.

De kanjerpot gaat naar Arjan Geelhoed met een bot van 36 cm.  1e is geworden  Cor Doeven 8 vissen (164 cm), 2e Danny Lemmens 6 vissen (126 cm) en 3e Mark Huijps 4 vissen (97 cm). Mannen gefeliciteerd!

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2013.

Vis greetz,

Willem#1168

2 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Was dus niet de enige met een O, weet ik gelijk ook wat dat is al zal het wel nooit wennen.
    Stond na het pomphuis en daar was een 0,1,1,0 etc. maar wel de grootste bot maar daar bleef het bij Arjan ook bij.
    Was zondag nog aan de PPGB om wat aas op te maken en was daar spekkoper met een ondermaatse wijting in 3 uur vissen maar de overige vissers hadden niets dus het was gewoon slecht.
    Volgende keer beter net als bij Cor , hij was de eerste wedstrijd de laatste in de A klasse en nu eerste , het kan verkeren en de wedstrijden gaan over 12x met 4 schrappers.

    CU

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Ja, je hoopt altijd te scoren maar soms zit het gewoon niet mee. Het belangrijkste is dat je het plezier in het vissen houd dan komt het vanzelf wel weer. De vangsten lopen nu overal wel erg terug wat ik lees. Hopelijk stijgen de temperaturen weer binnen kort. Tot de volgend wedstrijd en bedankt voor je reaktie.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen