maandag 18 februari 2013

vangstberichten: maandag 18 februari 2013



Hallo vis vrienden,

Omdat ik vandaag nog een Penn surfblaster 8000 erbij wil kopen en van wat spoeltjes de lijn wil laten vervangen, rij ik naar Avicentra in Monster. M'n hengels neem ik mee voor een korte strandsessie op Ter Heijde ik ben tenslotte toch in de buurt. Er staat een ono-wind van 2 bft draaiend naar no, temperatuur 5 °C en daalend naar 0 °C met een waterig zonnetje. De gevoelstemperatuur is een stuk kouder als gisteren, lw HvH 14:10 uur (-65 cm), hw 20:34 uur (+82 cm), (± 147 cm).

Om 16:20 uur gaat de eerste hengel erin, de heavy feeder, hoofdlijn 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 gevuld met een pier en een slik, tommy lood 150 gram. Na 15 minuten volgt de 2e hengel , de 5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, wapperonderlijn haakje f314\8, tommy lood 175 gram, dito aas, etc etc. Al gauw zie ik kleine tikjes en trilinkjes op de feeder, als ik na een tijdje binnendraai zijn de slikken eraf gegeten en de pieren zitten er nog gewoon aan, eigenaardig.

Ik varieer wat in afstand maar het lijkt erop alsof er geen vis zit, toch worden de slikken er steeds afgegeten, het lijkt me te koud voor garnalen zo vlak vooraan en krabbetjes bijten vaak wat feller. Voor de rest blijft het stil. Het enige vermeldenswaardige is dat er een zeehond voorbij komt zwemmen en er toch wat meeuwen aan het zoeken zijn in de golven. Inmiddels zijn m'n voeten en vingers bevroren en om 18:20 uur besluit ik binnen te draaien en op te ruimen. Bij het binnen draaien van de feeder zit er toch nog een botje aan, dus de 0 is me bespaard gebleven.



Dit keer toch een stuk minder op het strand t.o.v. "de Zandmotor" en waarschijnlijk komt het doordat het water daar wat dieper is.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. 3 dagen vissen achter elkaar, goed bezig Willem! Weinig vis dus op Ter Heijde/Monster. Gelukkig is de Voorselectie pas over 2 maanden :-)

    Gr. Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ruud,

    Ja, ik moest tenslotte die 0 wegpoetsen van de afgelopen Eurovissers wedstrijd ;-). Het zal nog wel aantrekken. Teminste laten we het wel hopen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Willem,

    Na een paar weken gammelen ben je je achterstand weer aardig aan het inlopen. Ik zie je zondag, ik vis dan mee met Ter Heijde, ik neem aan dat jij daar ook bij bent.

    Grtz, Arnold

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Arnold,

      Ja ben weer aardig opgeknapt. Gezellig, doe ook mee, weer in het Caland en dit keer begin ik met nylon. Wel sterk afhankelijk welke plek je daar loot daar. Tot zondag.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. hej willem , die penn surfblaster is een goed molentje he voor het geld? Ik overweeg er ook eentje te kopen. Wel jammer dat je niet 2 conische spoelen voor gevlochten lijn krijgt , ik vis namelijk nooit met nylon. Of zijn die gevlochten spoeltjes ook los te krijgen? Lijkt me een degelijke molen en niet te duur ook.


    gr marciano

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marciano,

      Tot nu toe vind ik van wel 115 euri met 2 spoelen, waaronder 1 voor gevlochtenlijn. Spoelen zijn ook los te krijgen maar in verhouding betaal je daar nog een aardig bedrag voor. Mede door de grote van de spoel werp ik er verder mee. Let wel op dat je de nieuwe versie koopt, die waarvan het spoel gat rond is.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen