zondag 20 januari 2013

vangstberichten: zondag 20 januari 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e competitiewedstrijd van Ter Heijde aan Zee, aangekomen in "de Viskeet" wordt er na democratisch overleg besloten om naar de uitwijk stek, het Calandkanaal te gaan met de harde no-wind van 5 a 6 bft aan de kust en -5 °C komt dat ongeveer overeen met een gevoelstemperatuur van -15 °C, niet echt lekker dus, toch zijn er zo'n 17 man opkomen dagen. Gestoord! zou je zeggen. Inderdaad als je onder deze omstandigheden gaat vissen moet je wel een beetje gestoord zijn. Wat een hobby he, dat vissen.

Bij het Calandkanaal  aangekomen blijkt "de Zeenaald" op onze geplande stek te staan, bij het vliegtuigmodellen veld staat nog een andere vereniging te vissen. Gelukkig is het Calandkanaal lang en is er nog genoeg plek voor "de Zeenaald" waar ik op steknummer 16 mag staan Jan Groenewegen staat naast me op 15 wat wel zo gezellig is. De stekken zijn weer lekker ruim uitgezet er zit zo'n 20 meter tussen. Hw HvH 08:54 uur (97 cm), lw 15:00 uur (-65 cm), (± 162 cm). Om 09:30 uur mogen we beginnen en ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8 gevuld met een pier\tap of een combinatie hiervan, tommy lood 175 gram.

Bij het opzetten van m'n standaard, je hengel optuigen en je onderlijn monteren zijn je vingers al bevroren, achter de auto aanazen en van daaruit je hengel in de gaten houden is nog te doen. Met warmte zakjes van Heat Factory ontdooien m'n vingers weer zodat ik met gevoel  kan aanazen. Echt wild is het niet en we vragen ons af waar al die wijtingen zijn gebleven, maar naarmate het water zakt komt er toch meer vis naar boven. M'n buurman rechts draait er een triplet wijtingkjes uit en 10:36 uur krijg ik een paar mooi tikken op de top, de eerste wijting is een feit. 11:08 uur volgt er een iets kleiner exemplaar.



Inmiddels zijn m'n pieren in de auto bevroren, maar het maakt weinig uit, eigenlijk misschien wel een voordeel want het aas blijft keurig zitten bij het inwerpen. 11:38 uur een doubletje wijtingkjes, 12:08 uur een wijtingkje.



Jan links van me zit op een rot stek en trekt de ene na de andere lijn kapot. 12:32 uur een doublet wijtingkjes. Inmiddels heeft Jan zijn 5e spoel kapot getrokken, nylon of gevlochten het maakt niet uit hij ruimt op. Ruud van Noord van Rancar komt ook nog even langs en we lopen nog even te "geinen" over een transfersom. 12:56 uur een wijtingkje.



Om 13:00 uur is het afgelopen in verband met een naderende sneeuwbui, en inderdaad net op tijd tijdens het opruimen begint het al te sneeuwen. Snel m'n spullen opgepakt en in de auto gelegd. Op de terug weg begint het verkeer al langzamer te rijden, maar gelukkig kom ik niet vast te staan en bereik ik veilig m'n huis. Totaal vang ik deze sessie 8 vissen, hoe verder naar rechts hoe hoger de aantallen er werden gevangen. 12 stuks en een stuk of 20 heb al gehoord. Ben benieuwd, denk een beetje go with the flow of hopelijk iets erboven.

Vak A: 1e Kees van Diepstraten 7 vissen (156 cm), 2e Koos van der Stap 6 vissen (120 cm) en 3e Martin van der Drift 3 vissen (83 cm).
Vak B: 1e Paul van Bohemen 15 vissen (312 cm), 2e Ben de Jong 12 vissen (270 cm) en 3e Jan Cornelissen 8 vissen (192 cm).

Bovenstaande vissers die in de prijzen zijn gevallen weer van harte gefeliciteerd!

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2013.

Jan Groenewegen bedankt voor de "moffen" (wollen handschoenen zonder vingertoppen) en in combinatie met de heat factory zakjes werkte dat eigenlijk nog het makkelijkste. De handwarmers met aanstekerbenzine gingen steeds uit maar misschien dat ik iets fout deed. Toch weer ff lekker gevist, al mag het van mij gauw voorjaarsweer worden ;-).

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hoi Willem
    Ja het was inderdaad erg koud maar uiteindelijk had je er toch nog 8.
    Ik kan mooi mijn spoelen vernieuwen zodat ik bij de volgende wedstrijd
    waarschijnlijk ook Calland kanaal, weer kan vissen .Toen ik bij Ed en Martin kwam zei Ed ik heb er 19 maar aan zijn snuitje zag ik al dat hij stond te liegen , ik zei je zal de laatste trek wel weer een vis vangen en inderdaad pakte hij bij de laatste haal nog een wijting . Ze noemen hem niet voor niets
    Edje Goud fazant !!!.Morgen de wedstrijdkaarten even ophalen bij Avicentra en mail ik de uitslag aan je door .

    Gr Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jan,

    Op het laatst ging het steeds beter. Ja er zal wel aardig wat lijn af zijn, gaat nog een dure grap worden om 5 spoelen te vernieuwen.Hahaha met Ed weet je het nooit of hij heeft er nu 20 of 1 dus. Ok, thx alvast ben wel nieusgierig eigenlijk. En een prettige vakantie in Thailand, lekker hoor 35°C.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Willem, winterstop ingelast? Ik ook, het is maar koud buiten. Wat adviseer jij voor nijlon voor in de haven te vissen? ik ga nou toch over van touw naar nylon denk ik.....

    Gr Ed

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Ed,

    Ben aan het herstellen van een fikse griep. Blijft een moeilijk punt, bij belangrijke wedstrijden ga ik meestal voor nylon, kom je er niet uit dan probeer je gevlochten. Met vrij vissen is het wel weer leuk om de aanbeten te zien, dus gevlochten, maar het blijft een feit met gevlochten draai je er wel eerder een rondvis af omdat de rek er niet is. Voor platvis maakt het weinig uit denk ik.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen