donderdag 3 januari 2013

vangstberichten: donderdag 03 januari 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op het strand van Ter Heijde. Er staat een w-wind van 4 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 9 °C, droog met een zonnetje. Lekker weer om een hengeltje uit te gooien. Lw HvH 11:26 uur (-74 cm), hw 18:36 uur (131 cm), (± 205 cm). Het is nog redelijk druk met wandelaars en honden, een aantal maal moet ik tussen m'n aasbak en een hond gaan staan, want sommige honden zijn er gek op. Maar het gaat goed dit keer maar 1x een misplasser.

Van te voren heb ik m'n aas bij Avicentra in Monster gehaald 100 piertjes en 1 ons slikken. Het probleem met de Penn spoelen is keurig opgelost door Leon van Avicentra. Wil je de "oude" 8000  spoelen gebruiken op de nieuwe Penn 8000 molens moet je de 4 schroeven los draaien van je spoel en 2 metalen plaatjes verwisselen per spoel. De oude molens gebruik ik voor het vrij vissen en de nieuwe voor de wedstrijden. Opgelost !



Tevens krijg ik kosteloos een nieuw waadpak omdat in m'n andere binnen 2 maanden een lek in de rechterlaars zat. Klasse service bij Avicentra in Monster, waar maak je dat nog mee? Jongens nogmaals bedankt!

Terug naar het vissen, om 12:45 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn nylon een getapperde van 22~56 mm van Trabucco. Voordeel er zit geen voorslag knoop in dus geen vuil op de lijn, wapperlijntjes haakje ls5013f\6, gevuld met pier\slik\diepvries tap of een combinatie hiervan, tommy lood 180 gram, later 200 gram en\of 170 gram geankerd. 15 minuten later zet ik de tweede hengel erbij hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, etc etc.

13:14 uur zie ik een tik en wat trilinkjes op het topoog van de getapperde lijn en ik draai een gulletje het strand op. 20 minuten later wil ik hetzelfde doen maar ik zit zo vast als een huis, ver genoeg van de strekker dus dat kan het niet zijn. Wat ik ook doe het lood komt niet los en ligt of onder het zand of aan een aantal afgeworpen lijnen. In iedergeval het "knapt" en nu ontdek ik gelijk het nadeel van de getapperde lijn, hij breekt natuurlijk net op het dunste stuk, dus ben ik al gauw zo'n 100 meter nylon kwijt, plus het feit dat het nu te dun is om er zonder voorslag mee te gooien dus je voordeel ben je ook kwijt. Dan maar weer nylon 22\100 mm erop met een getapde voorslag. 14:37 uur een botje.



14:41 uur een winter zeebaarsje.



14:53 uur een botje. Met het opkomende water neemt de stroming toe en het water wordt "woeliger". 16:12 uur een gulletje.



Regelmatig komen de wandelaars een praatje maken en zijn erg nieuwsgierig wat voor vissen je zoal kunt vangen vanaf het strand in de Noordzee. Geduldig leg ik het uit, maar om die oma met haar 2 kleinkinderen moet ik lachen. Je zult maar worm wezen zeg ze en ze vindt het echt zielig dat zo'n beestje aan de haak geregen wordt. 16:31 uur een gulletje, 17:12 uur een doublet van een gulletje met een botje.



17:45 uur draai ik een 5-dradige meun binnen en vindt ik het tijd om op te ruimen. Als ik m'n ander hengel binnen draai zit er ook een 5-dradige meun aan.



Totaal vang ik deze sessie 10 vissen, 3 botjes, 4 gulletjes, 2 meuntjes en 1 zeebaarsje.

Vis greetz,

Willem


6 opmerkingen:

  1. Willem
    Leuke visserij gehad zo te zien .
    Inderdaad netjes opgelost van Avicentra , toch wel heel belangrijk goede service !!
    Ik ga het zondag tussen de strekkers aan de overkant proberen , een gezellig wedstrijdje van Ter Heijde iedereen prijs inschrijfgeld 10 euro !!

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja,inderdaad goede service van Avicentra. Het was lekker visweer, droog met een zonnetje en afentoe vis. Succes zondag, kom nog wel even langs om te kijken voordat ik naar de prijsuitreiking ga.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hallo Willem

    Het rommelt in de plaatselijke politiek over je favoriete visstek ivm problemen met wandelaars met opkomend water.
    Hierbij het bericht :
    Wat betreft de Westlandse LPF-fractie mag de Zandmotor worden afgesloten met hekken. Dit omdat het kustversterkingsmechanisme voor de kust van Monster in haar ogen levensgevaarlijk is. Dit stelt de fractie in schriftelijke vragen aan het college B en W.

    Aanleiding zijn de recente incidenten met een schoolklas en met een gezin, die in paniek van de Zandmotor gehaald moesten worden. De provincie Zuid-Holland, uitvoerder van het project, overlegt met de gemeente Westland over eventuele extra veiligheidsmaatregelen. De gemeente wil nog niets zeggen over haar standpunt, omdat er nog gesprekken moeten plaatsvinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Heb zelf nog nooit een probleem gehad daar, sommige mensen raken in paniek als ze in het donker omkeren op de zandmotor en het binnen meer tegenkomen dan denken ze dat ze ingesloten zijn door het water. Maar er is echt niets aan de hand als je richting monster ter heijde loopt heb je kilometers zand onder je voeten, wil je rechtdoor richting kijkduin dat gaat niet daar heb je een mui en die moet je in het donker niet doorwaden dat is levensgevaarlijk. Het enige wat ze hoeven te doen voor mensen die niet op de hoogte zijn van de situatie is om borden te plaatsen met een looproute (escape route). Zou zo de politiek in kunnnen ;-) maar ja dan komt er weinig van vissen denk ik.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Hoi Willem,
    Netjes van Avicentra!!Ik ga altijd bij de Fixet te s 'Gravenpolder en daar heb ik ook hele goede service ( ze hebben daar een goede afdeling hengelsport en de verkoper is ook een (wedstrijd)visser !! Je zou is een keer naar de Walcherse kust moeten gaan!!!! Er worden hoopjes scharren gevangen! Had er gisteren met 1 stok 27 en vandaag met 2 stokken 22!!!
    Hroetu uut Playa del Bru,
    Dennis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Dennis,

    Zeker! Dat is bij AVicentra ook zo en scheelt dan misschien weer qwa inlevingsvermogen. Dar zijn mooie aantallen, jammer dat het voor mij wat verder rijden is. De schar is hier ook wel te vangen maar met zulke aantallen is het soms heel plaatsgebonden hier. Bedankt voor je bericht!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen