maandag 22 oktober 2012

vangstberichten: zondag 21 oktober 2012



Hallo vis vrienden,

Na een korte nachtrust ben ik rond 07:30 uur weer bij "de Viskeet" voor de 10e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee. Als steknummer wordt er nummer 3 voor me geloot een meetbeurt. Met 25 deelnemers een druk bezochte wedstrijd, maar met een beetje passen en meten kunnen we in één keer op de "platte kar" richting "de Zandmotor". Wel komen we nog een keer vast te zitten, een paar mensen eraf en een paar mensen duwen en we komen weer op gang. Er staat een harde ono-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 13 °C, op het einde van de wedstrijd een paar regen spatjes, hw Sch. 07:50 uur (102 cm), lw 15:50 uur (-66 cm), (± 168 cm).

Om 09:00 uur mogen we beginnen, de stroming is ongekend, 190 gram geankerd stroomt gewoon weg, ik plaats er een plastic dubbel anker bij maar ook dat werkt niet, overschakelen op 210 gram geankerd maar zelfs dat blijft niet liggen. Afentoe is het dus klussen bij de buuren om de lijnen weer uit elkaar te krijgen, maar geen onvertogen woord, want bij Ter Heijde zijn het relaxde vissers. Na enige tijd wordt de stroming gelukkig minder en kan ik volstaan met 190 gram geankerd. Hier en daar komt er wat vis naar boven in de vorm van grote botten, wijting en schar, John Duinisveld draaid er een paar doubletten uit en Ed van Zanten op steknummer 6 een triplet botten. Arnout Weber op nummer 2 komt aanzetten met een mooie zeebaars van 38 cm en Joop Schildknegt op nummer 1 zit in een school wijting te vissen en komt om de haverklap met een doublet wijting aan zetten om te meten.

Jan Groenewegen op nummer 4 en ik op nummer 3 worden overgeslagen, het lijkt wel of de vissen met een grote boog om onze haaklijnen zemmen, eigenaardig. Wat gisteravond niet lukte bij "de Eurovissers" gebeurd nu wel, de eerste scharren worden gevangen, leuk om te zien. Ik krijg een zware draai op de nylon met waarschijnlijk vis eraan jammer genoeg knapt m'n 25\100 mm nylon, pech. Nieuwe voorslag erop en gaan maar weer. Even na 12:00 uur vangt Jan een mooie bot en zegt nu is het jou beurt, en dat klopt. Eindelijk na meer dan 2 uur vissen komt er om 12:11 uur een doublet van wijting en bot het strand op, gelukkig geen 0 voor mij ;-).



12:22 uur nog een klein wijtingkje en in de laatste draai nog een mooie bot. Met 4 vissen geen voorhoede plaats maar in iedergeval nog eenigzins aansluiting qwa aantal vissen in het rijtje.



Van Jan en Ed krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank! Hierna ga ik gelijk naar huis ff bijslapen.

De kanjerpot gaat naar Arnout Weber met een zeebaars van 38 cm.
Vak A: 1e Joop Schildknegt 12 vissen (306 cm), 2e John Duynisveld 10 vissen (258 cm), 3e Ed van Zanten 8 vissen (213 cm)
Vak B: 1e Jan Cornelissen 7 vissen (171 cm), 2e Hans van Holstein 5 vissen (122cm), 3e Joop van de Velden 4 vissen (98 cm).

Mannen gefeliciteerd!

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Big Brother is watching Willem

    The Rising off

    http://www.westlanders.nu/index.php/nieuws/monster/55/8456

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman#1306,

      Bedankt voor de link. Sta ik in iedergeval redelijk veilig bij bliksem inslag ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Lekker gevist Willem ! Dat zijn nog eens weekenden! ;-)

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Leo,

      Ja, zou eigenlijk vandaag ook nog gaan, maar het was zo'n zooitje in m'n koffer (tig onderlijnen erin gesmeten en door elkaar natuurlijk). De zagers, slikken en pieren die nog bruikbaar waren in een nieuw krantje gedaan en in de koelkast bewaard. En een gedeelte pieren en zagers gezouten voor de schar. Verder nog wat klusjes gedaan.
      N's kijken of ik van de week nog een vrije dag kan krijgen ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Willem
    Ik ga woensdag naar P.N. wil vissen van 11 tot 15 uur . 12 uur hoog .
    Misschien gaat Hans ook mee .

    Gr Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ga morgen m'n verjaardag vieren op "de Zandmotor" Het is wel doodtij maar een paar visjes moet kunnen. Succes P.N. doe ik wel een andere keer.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Let op Willem, nu willen ze hun aas weer terug...haha

    Die zooi in je koffer herken ik wel ja. Ik heb nog van 3 jaar onderlijnen liggen die ik nog kapot moet knippen voor recycling zeg maar....
    Tis mooi weer om te vissen; jammer dat de wind 'verkeerd' zit.
    Maar zolang jij nog Meuntjes vangt zullen we dit weer wel blijven houden..;-)
    Het FK was goed geregeld hoorde ik! Jammer dat je een 0 had. Ik heb me 's avonds af moeten melden....teveel gevist denk ik...Maar zonder mij kunnen ze 't ook! :-)))

    Greetz leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Leo,

      ;-), te laat maar delen doe ik wel.Ben nu nieuwe aan het maken. ;-), Ja "de Zeebaars" heeft weer uitstekend gevist, gefeliciteerd!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen