zaterdag 27 oktober 2012

vangstberichten: zaterdag 27 oktober 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 4e NFB wedstrijd op het strand van Castricum samen met het Meliorvisteam voor Hoek van Holland. Als ik aankom bij het clubhuis van zeevisvereniging "de Salamander" is het weer een gezellige drukte van jewelste, als stek krijg ik kaart nummer B9 toegewezen en na een stukje rijden komen we bij het strand. De vakken A, B en C liggen rechts van de ingang en links de vakken D en E.
Vanaf het strand worden we weer keurig weggebracht met "platte karren". Er staat een nno-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 8 °C, in het begin van de wedstrijd voelt het nog vrij koud aan, en krijgen we nog een portie hagelstenen over ons heen, gevolgd door regen. lw Castricum 10:54 uur (-60 cm), hw 03:05 uur (99 cm), (± 159 cm).

Om 09:00 uur mogen we beginnen, alleen komt er geen signaal door, 09:02 uur beginnen er een aantal in te werpen waarna de rest volgt. Voor me heb ik een vrij diepe zwin, daarna een zandbank en daarachter 1 kolkende massa water, zeebaars zou ik zeggen. Volgens de site van "de Salamander" was er vorige week "goed" vis gevangen dus ik dacht toch wel even een vissie te vangen. Dat het elke dag weer anders is zou gauw blijken.

De plaatsen zijn lekker ruim uitgezet dik 20 meter en later zal blijken dat dit echt nodig is. Ik start in de "zwin" met de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperonderlijntjes, haakje ls5013f\ 6, gevuld met een pier of een zagertje, tommy lood 120 gram. Ik krijg wat tikjes waarvan je denkt dat zou best weleens een botje van net over de 10 cm kunnen wezen, maar uiteindelijk blijken het toch krabbetjes te zijn ;-(.

Na 2 draaien in de zwin schakel ik over op de 5 meter stok, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn geankerd lood 170 gram, dit loopt gelijk weg, ik schakel over op 190 gram geankerd blijft heel even liggen maar ook dit stroomt weg en nu zie ik de meeste vissers ook horizontaal langs het strand vissen, het lood blijft gewoon niet liggen behalve als je in de zwin vist. Gelukkig heb ik nog 1 stuk geankerd lood van 210 gram bij me dus doe ik dat er maar aan, het blijft wat langer liggen maar de stroming duwt en trekt eraan als een bezettenen en uiteindelijk loopt ook dat weg.

De zwin nog maar eens proberen, ditmaal met een ander onderlijntje, dunner draad en kleinere haakjes, weer wat tikjes en weer krab. M'n buuren kunnen net aan waaden, maar bij mij is het nog te diep. Na een paar uur vissen worden we getrakteerd op een lekkere bak groentensoep met ballen  en een blikje drinken is er ook nog voor de liefhebber, ik hou het bij de soep en die gaat er prima in met dit weer. Over de bank maar weer, regelmatig aanazen en hopen op vis, maar het gebeurd niet, nog maar een keer in de zwin maar weer krab.

De laatste 3 draaien weer over de bank en om 13:00 uur weer geen signaal gehoord toch maar binnen gedraaid zoals iedereen doet. Bij het aftekenen van de kaart krijg ik te horen dat er in mijn vak maar 3 vissen gevangen zijn in 4 uur tijd geen vetpot. Weer een 0 gevist zoals de meeste denk ik, volgende keer hopelijk beter. Het wachten op de "platte kar" duurt me te lang en ik besluit terug te lopen, zoals ik meerder vissers zie doen. En de controleurs en organisatoren van de NFB weer bedankt voor jullie inzet!

Ik ga nog even terug om nog wat van de vangsten te horen en een bak erwtensoep met een broodje warme halve rookworst te eten, Ed van Zanten (Ter Heijde) (en natuurlijk Zeevisteam Westland) heeft het weer uitstekend gedaan en ís eerste in z'n vak geworden met 4 vissen. Een aantal hebben 1 vis en een paar iets meer, de winnaar van dit "potje" heeft 6 wijtingen gevangen, waarvan 5 in de laatste 3 draaien.

1e is geworden: Rob Stam 6 vissen (162 cm), 2e Ed van Zanten 4 vissen (105 cm), 3e Ed Brand 3 vissen (61 cm), 4e Piet Verkade 2 vissen (49 cm) en 5e Marcel Pancras 1 vis (29 cm). Mannen gefeliciteerd!



De nieuwe Nedelandse kampioen 2012 is na 4 NFB wedstrijden Ed van Zanten, Ed proficiat met dit mooie resultaat en ik ben blij dat er (nog) geen transferlijsten bestaan in de vissportbranche anders waren we je nu waarschijnlijk kwijt en dat willen we niet.

Totaal uitslag na 4 wedstrijden: 1e: Ed van Zanten (Ter Heijde aan Zee (23 pnt), 2e Dennis Cornielje (Noord-West 9 (28 pnt), 3e Ton Polet (SVV de Slufter (46 pnt), 4e Cor van Houten (HSV Sportvisser (52 pnt) en 5e Theo Minneboo (Nacht en Ontij (57 pnt). Wederom iedereen gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Overige wedstrijduitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Willem
    Ed loopt niet weg en als hij het wel doet bekijken we hem niet meer !!
    Nee hoor hij blijft gewoon met ons vissen al zal hij toch van die gele lijnen af moeten ( Ha , Ha )
    Volgende week ga we er voor .

    Gr Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jan,

    Hahaha, dat wordt moeilijk voor hem denk ik ;-))). Gaat wel behoorlijk waaien, we gaan er voor!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ...Willem, ik heb weer met plezier naar je verslag gelezen.

    Ed,...mocht je dit lezen,...proficiat,...mooi resultaat hoor!

    Gr, Arno

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Arno,

    Daar doen we het voor ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen