zondag 14 oktober 2012

Opruimdag Rozenburgse landtong zaterdag 13 oktober 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik weer mee met de jaarlijkse opruimdag georganiseerd door Koos en Bjorn Hubbers. Zoals gewoonlijk is het weer het zwerfvuil opruimen op "de Rozenburgse landtong". Tussen 09:30 uur en 10:00 uur is het weer verzamelen bij "de Veerheuvel" en daar worden er groepjes gevormd die een bepaald stuk toebedeeld krijgen om van alle vuil te ontdoen. Het laatste stuk van het Calandkanaal valt weer onder onze hoede en na het uitdelen van petten, vuilniszakken en knijptangen gaan we aan de slag in de stromende regen.

Het is weer ongeloofelijk wat een pestzooi er is weggegooid, de hoofdzaak zijn toch weer de plastic flessen, kartonen pakken drinken en blikjes. Waarom nou toch? Het is een kleine moeite om het in de vuilnisbak te deponeren, is die er niet dan neem je het mee naar huis om het daar in de vuilnis bak te gooien. Het zal niet de eerste keer zijn dat er op die manier een visstek wordt afgesloten en dat willen we toch niet?

Omdat we een redelijk groot groepje hebben zijn we vrij snel klaar en heeft Arno Koman (middelste man op de foto) het idee op een schoonmaak actie te houden op de AVR visstek (mooi weet ik ook gelijk waar die is) en die plek is sterk vervuild, op een vrij klein stuk halen we 7 zakken vuil op. Hierna is het etenstijd en vertrekken we weer naar "de Veerheuvel". Na een hapje en een drankje gaan we gezamelijk vissen achter de kering (vanuit rozenburg gezien) tussen de strekkers.



Een echte wedstrijd is het niet, "de fun" staat voorop. Ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een pier of zager, geankerd lood 170 gram of 160 gram piramide lood. In het begin wat trillinkjes op het topoog maar bij het binnen draaien zijn de haken gelijk kaal. Het barst er nog steeds van de krab.



Toch wordt er wat vis gevangen een enkel zeebaarsje, 2 finten en een paar botjes. Maar niet de gulletjes en wijtingen waarop ik gehoopt had, kennelijk blijven ze in de vaargeul zitten die daar onbereikbaar is. Om 16:30 uur ruimen we op en gaan we weer naar "de Veerheuvel". Rob Slingerland (alias de tongenfluisteraar) mag een prijsje uitzoeken voor de grootste vis, een fint van 46 cm.

Hierna start de gratis tombola en in de 1e ronde win ik een vismes, de 2e ronde een fotostatief.



De 3e ronde een molentje en de 4e ronde een onderlijnen map.



Tot slot krijgt iedereen nog een goodiebag mee, en wat zit er dit jaar in?



Je zal niet aan alles wat hebben, maar toch zitten er bruikbare spullen bij en dat is weer mooi meegenomen. Wil je volgend jaar ook eens zo'n gezellige dag meemaken (je hoeft geen lid te zijn van een visclub) en het nuttige met het aangename verpozen, kun je je opgeven bij  vrijheidkhubb@hetnet.nl    of  opruimdag@hetnet.nl  site =   Rozenburgse-Landtong-Opruimdag.webklik.nl.
Verbeter de wereld begin bij jezelf ;-). Koos en Bjorn weer bedankt voor de prima organisatie!

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Zo Willem jij heb je prijzen al weer binnen !! Wel verdiend omdat jullie de rotzooi van zichzelf noemende sportvissers hebben opgeruimd !!
    Klasse tot zaterdag . Gr jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Bedankt! en niet te vergeten de zogenaamde recreanten want op de grasveldjes lag ook wel het een en ander. Tot zaterdag!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen