maandag 17 september 2012

vangstberichten: zondag 16 september 2012



Hallo vis vrienden,

Omdat ik zoveel aas gekregen heb besluit ik om een extra sessie te gaan vissen op "de Zandmotor". Er staat een wzw-wind van 5 bft, 18 °C, hw Sch 16:09 uur (120 cm), lw 00:15 uur (-64 cm) op 17-09-2012, stuifzand wat later overgaat in een zandstorm.

Rond 17:00 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\ 6, gevuld met 2 pieren, wat slikken of een zager, tommy lood 175 gram. Na 20 minuten gaat de tweede hengel erin de 4,5 meter stok hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, geankerd lood 150 gram.

17:27  uur het eerste zeebaarsje op de 4,5 meter stok, regelmatig zit er wat vuil op het topoog, maar gelukkig niet zoveel als andere keren. Het is een lange tijd wachten en dan volgt er om 19:26 uur een tweede zeebaarsje.



20:06 uur volgt er een leuke van 41 cm, je kan merken dat ze zich aan het vol vreten zijn het is een behoorlijk dikke zeebaars en aan de binnenkant zit aardig wat vet.



En dan gaat het fout bij het inwerpen, waarschijnlijk doordat er nog wat vuil is achtergebleven op de lijn, remt de lijn af, vormt een lus, slaat om een oog en knapt af. Shit happens! Alles weg, nieuwe voorslag erop, onderlijn, lood en aas en gaan maar weer.

21:24 uur een maatse zeebaars van 40,5 cm.



Echt wild is het niet, afentoe een aanbeet. 22:23 uur een bot en om 22:30 uur begin ik op te ruimen. M'n spullen moet ik gedeeltelijk onder het zand vandaan halen. Bij het binnen draaien van de laatste hengel zit er weer een bot aan.



6 vissen dit keer, 2 botten, 4 zeebaarzen\jes. Op de terug weg komt er een magere vos op me af, met de lamp vol in z'n gezicht schijnen helpt niet, hij blijft zo'n 2 meter bij me in de buurt. Of ie nu op m'n vis uit was of hondsdol weet ik niet, maar hij heeft een kilometer achter me aangelopen afentoe door de duinen heen een stuk vooruit en dan weer langs het pad om me proberen aan te vallen. Met m'n kamera heb ik een aantal maal geflitst en uiteindelijk is ie afgedropen met de staart tussen de benen. Het gaf me wel ff the creeps.

Vis greetz,

Willem 

6 opmerkingen:

  1. Hoi Wilem,
    Mooi weer baars gevangen,wat een verhaal weer met die vos.Ik had allang een visje geofferd,maar jij wilde alles voor jezelf houden he?.
    Probeerde Rijn je echt te bijten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Maup,

    Het was een vreemde situatie, ik heb nog nooit een vos gezien die zo agressief was, normaal gesproken gaan ze ervandoor als je met licht op ze schijnt. Deze niet, gelukkig had ik licht bij me zodat ik z'n oogen kon zien als hij weer een stukje vooruit gelopen was en langs het pad zat te wachten om aan te vallen. M'n steun met hengels heb ik altijd in de hand zodat ik hem wel een mep kon verkopen, maar echt op m'n gemak voelde ik me niet. Haha risico is natuurlijk als ik een vis had geofferd was ie meegelopen naar m'n auto ;-). Eens kijken of ik nog aan vuurwerk kan komen, kijken of ie de volgende keer daarvan op de loop gaat.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey,

    Jij maakt ook altijd wat mee, haha.
    Als ik jou was zou ik 'm de volgende keer maar een 'geprepareerd' visje voeren....dag Rijn!

    Vangse, leo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Leo,

    Ja, met een zevenklapper erin met een hele lange lont ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, maare.. Marianne belde zojuist (je weet wel); die vindt dat spul voor de muizen humaner.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ;-))), zolang die me nog niet daadwerkelijk aanvalt mag ie vrij rondlopen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen