zondag 9 september 2012

vangstberichten: zondag 09 september 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 9e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee we gaan weer vissen op "de Zandmotor". Met 22 vissers kunnen we net op de "platte kar" en Leen brengt en haalt ons weer. Leen bedankt! Er staat een zzo-wind van 3 bft, temperatuur 21 °C, hw Sch 09:15 uur (81 cm), lw Sch 17:16 uur (-55 cm). In het begin nog vrij fris maar al gauw breekt de koperen ploert door en kun je zelfs in een korte broek vissen, lekker weer dus. In "de Viskeet" heb ik steknummer B19 toebedeeld gekregen en ik ga eens kijken wat dat vandaag oplevert.

Om 09:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag onderlijn, haakje f314\8, gevuld met een zeepier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 175 gram. Na 7 minuten zie ik een aantal maal duidelijke tikken op de top, nu maar hopen dat het geen krab is, even later draai ik binnen en zo te zien ben ik de eerste met vis een mooie bot van 27 cm, dat is lekker van de 0 af.



Op naar de volgende, maar het wordt later en later en de volgende blijft uit. 1 troost bij de rest wordt ook niet veel gevangen een enkeling heeft een bot, 1 heeft er 2 botten en nog iemand een bot en een zeebaarsje. Om 11:47 uur werp ik net over de branding en dat levert me een mooie aanbeet op, omdat ik de exacte afstand wil houden besluit ik m'n lijnclip te gebruiken en wat er dan gebeurd begrijp ik nog niet helemaal of er nu een braampje onder de lijnclip of een zwak stuk in de lijn heeft gezeten, maar hij knapt nog voor dat ik binnen kan draaien en ik zie hem zo de zwin in vliegen. Gelukkig heb ik de tegenwoordigheid van geest om hem gelijk achterna te duiken en in een reflex krijg ik hem nog te pakken, alleen jammer dat er een laars lek is en het water m'n sok zeiknat maakt ;-(. Met een halve voorslag knoop maak ik hem weer vast en maar goed ook want er zit om 11:47 uur een bot van 28 cm aan.

Om 13:00 uur is het weer gedaan  en terug in "de Viskeet" blijk ik de winaar van vak B geworden te zijn, in vak A heeft de winnaar ook 55 cm met dezefde grootte van botten. Een waardebon van 25 euri is m'n prijs en dat is mooi meegenomen.



Omdat m'n gesternte blijkbaar goed staat deze dag koop ik voor 5 euri tombola lootjes, goed voor een fles drank en een plant. Van Jan Groenewegen krijg ik zijn prijs nog mee, waarvoor nogmaals dank. Hans wint nooit wat zegt ie en krijgt wat lootjes van Jan en het grappige is dat Hans uiteindelijk met 4 prijzen naar huis gaat.



Het was weer een gezellige, relaxde wedstrijd. Van Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik nog een gedeelte van het overgebleven aas mee, waar voor nogmaals dank. Koos en Jan bedankt voor de prima organisatie en het nieuwe lid Marco, welkom!

De winnaars zijn geworden:
Vak A: 1e Jan Groot 2 vissen (55 cm), 2e Bert Kleijn 2 vissen (48 cm) en 3e Jan Dibbets 2 vissen (45 cm).
Vak B: 1e Willem Louman 2 vissen (55 cm), 2e Bert van Dam 2 vissen (52 cm) en 3e Joop van der Velde 2 vissen (48 cm). Iedereen van harte gefeliciteerd!

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. hoi willem zag jullie langs komen op de platte kar stond op een strekker bij terheide te vissen ,niks gevangen groetjes jaap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jaap,

    Op de terug wegzag ik een witte hengel uitstaaan op een strekker dan was die zeker van jou. De vangsten waren niet echt geweldig, maar hopelijkkomt dat nog.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen