zondag 30 september 2012

vangstberichten: zaterdag 29 september 2012_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Het is alweer een tijdje geleden, maar vandaag mocht ik aan "de bak" samen met het Melior Zeevisteam voor de 3e NFB wedstrijd van dit jaar op het strand van Katwijk aan Zee. Het is verzamelen in de strandtent "Benny's Beach" en als stek krijg ik B9 toegewezen, daarna worden we weer keurig met "de platte" kar weggebracht. Het weer is lekker, een licht zonnetje, droog, 14 °C, en met een westen wind van 5 bft zijn de verwachtingen groot op een goede vangst, vooral ook omdat de voorvissers mooie aantallen zeebaars hebben weten te scoren, maar goed dat de ene dag de ander niet is mag later al gauw blijken.

Om 09:00 uur mogen we beginnen, voor me heb ik een vrij diepe zwin dus ik start daar met de heavy feeder, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes later afgewisseld met afhouders, diverse soorten lood, gevuld met zager, piertje, slikje, makreel, of een combinatie hiervan. Na een dik half uur geen enkel tikje te hebben gekregen in de zwin, schakel ik over op de 5 meter stok, hoofdlijn nylon 25\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc, etc. om tegen de bank aan te liggen, maar ook hier geeft de vis niet thuis.

Een enkeling weet er een bot of botje uit te draaien sommige zelfs meer dan 1. Net over de bank krijg ik een enkele trilling op het topoog van waarschijnlijk krab. Dan hoor ik opeens vragend m'n naam willemgaatvissen en het is Jaap van Leeuwen van " De Strandvisser " die een rapportage maakt over deze nfb wedstrijd. Mooie informatieve site overigens, zeker de moeite van een bezoekje waard.

Na een dikke 3 uur vissen sta ik nog steeds op "de hatelijke nul", veel afgewisseld met de feeder en de 5 meter stok, regelmatig diverse afstanden geprobeerd, dik aanazen en dun maar niets schijnt te werken. Het laatste half uurtje probeer ik de zwin nog maar eens en ik krijg een aanbeet waarvan ik twijfel of het krab of vis is bij het binnendraaien zit er in iedergeval niets aan, jammer. Bij het sein binnendraaien komt de eerst sneu boven water met niets eraan, de tweede ook met niets eraan en bij de laatste sneu hangt er warempel een botje van 19 cm aan. Niet te geloven, na 4 uur vissen, in de laatste draai op de laatste sneu, vis !



En ik ben er blij mee, want een enkel visje of niets kan een groot verschil maken bij een wedstrijd zeker als je in team verband vist. Van m'n buurman links Paul Ouwehand, Adri Bremmer en Ed van Zanten en nog een paar gasten die het bij m'n auto gelegd hebben krijg ik het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank! De sfeer was weer gezellig en overall ben ik weer wat gestegen in rangorde (het werd tijd ;-). Als Melior Zeevisteam hebben 2 man vis jammer dat er 1 niet bij was zodat we met 4 man de strijd aan moesten gaan.



Eerste is geworden Leen Maarleveld 7 vissen (167 cm), 2e Ed Brand 6 vissen (137 cm) 3e Dennis Cornielje 6 vissen (132 cm), 4e Gerrit van Haneghem 5 vissen (99 cm) en 5e Dick v.d. Plas 4 vissen (99 cm).

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Overige wedstrijduitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

Hieronder nog een foto impressie van de wedstrijd gemaakt door Gerrit van de Akker:




4 opmerkingen:

  1. hoi willem.
    mooi verslag weer ik had net een vis tekort voor de eindzege! een dikke baars wilde niet mee werken een kwartier voor het einde.wel lulig dat je dan een wedstrijd verliest dankzij een scheermes die 50 meter lijn af sneed! maarja het is en blijft vissen en 6de overal is toch ook best netjes!!! succes weer van de week. groetjes arjan van rijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Arjan,

      Bedankt!Dat is wel vette pech, zou ik ook van balen als mij dat zou overkomen. Maar inderdaad met een 6e plaats heb je sterk gevist. Thx, jij ook.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem!

    Ik vind dat je een leuke blog hebt! Heel leuk om alles te lezen en ook de foto's zijn top. En ook de oudste deelnemer staat er op met een leeftijd van 91 jaar .Afgelopen zaterdag was een mooie wedstrijd! Het videoverslag staat op mijn website.

    Mvg. Jaap van Leeuwen De strandvisser

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Jaap,

    Bedankt! dat geldt ook voor jou site. Ja oome Joop weet nog steeds vis te scoren, hij weet menigeen eruit te vissen bij een wedstrijd.Het ging bij mij moeizaam en het was echt zoeken om dat ene visje te pakken, maar ik heb er weer van genoten en daar gaat het toch om?. Ok ga ff kijken en tot ziens.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen