zondag 23 september 2012

vangstberichten: zaterdag 22 september 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 9e competitiewedstrijd  van "de Eurovissers" aan het Hartelkanaal. Er staat een n-wind van 3 bft, temperatuur 14 °C, met een licht zonnetje, hw Dintelhaven 20:25 uur (127 cm) lw, Dintelhaven 03:17 uur op 23-09-2012 (-52 cm). In "de Pub" trek ik balletje 24 rechts van me Mark Huijps en links John de Vries. Om 18:00 uur krijgen we het signaal om te beginnen en vliegen er 33 beaasde onderlijnen het Hartel in.

Zelf start ik met de 5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een pier, slik, zager in combinatie met een stukje makreel, tommy lood 150 gram. Armel begint lekker, 2 botjes draait ie binnen in z'n eerste draai. De eerste paar draaien leveren niets op en na een half uur schakel ik over op de feeder om het onder de kant te proberen, om 18:58 uur wat tikken op de nylon en ik draai een mooie bot van 29 wedstrijd centimeters naar boven en dat is lekker, van de 0 af.



Ik probeer het nog een tijdje onder de kant en krijg nog wat aanbeten, jammergenoeg niets eraan, misschien krab geweest. In iedergeval komt er meer vis naarboven dan dat ik verwacht had. Mark rechts van me draait er regelmatig een doubletje uit van ver op z'n afhouders. Dus schakel ik weer over op de 5 meter stok. Om 19:51 uur levert me dat een doubletje van een botje met een zwartbekgrondel op. Een enkele draai verlies ik vis aan de 2 geultjes waar het lood tegenaan tikt, het is niet anders.



Om 20:48 uur een botje, in de schemering lijkt het erop dat "de vis" op afstand zich aan het verspreiden is, wat meer naar de kant toe. Dus ik schakel weer over op de feeder en neem een lichter loodje 80 gram piramide lood. 21:07 uur een botje onder de kant gevangen.



Om 21:33 uur gaat de feeder heftig te keer, ik zit eerst te denken aan een harder, maar het is een paling. Keurig gehaakt in de onderlip, even laten zien en gelijk weer retour Hartelkanaal. (een paling telt standaard voor 30 cm, ongeacht de grootte). Vlak voor tijd, zie ik een aantal tikken op de feeder, binnenhalen en opnieuw inwerpen heeft geen zin meer, dus ik laat hem liggen. Bij het sein binnen draaien zit er nog een botje aan.



Uiteindelijk is er meer vis gevangen dan dat ik verwachte. De meeste in m'n buurt hebben meer dan 7 vissen. Bij de voorlopige uitslag blijk ik 17e overall geworden te zijn , niet goed, niet slecht. Maar een meevaller in eerste instantie zag het er slechter uit.

De prijs voor de grootste bot (38 cm) gaat naar Henk Verlinde. De kanjerpot gaat naar Tom vd Pol met een harder van 51 cm. 1e is geworden Mark Huijps met 23 vissen (425 cm), 2e Tom vd Pol 20 vissen (416 cm) en 3e Bram Kalle 16 vissen (311 cm). Mannen gefeliciteerd!

Van Mark Huijps, John de Vries en Edwin de Lange krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank! En de wedstrijdcommissie weer bedankt voor de goede organisatie en de snelle voorlopige uitslag.

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten