dinsdag 18 september 2012

vangstberichten: maandag 17 september 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag staat er gezellige sessie aan te komen op het strand van Maasvlakte 2. Ik ben wat aan de late kant en Jan Groenewegen, Hans van Holstein en Jacques van der Heijden zijn net begonnen. Het weer ziet er goed uit, de windrichting is goed, wzw 4 bft met stoten naar 5 bft, 18 °C, hw HvH 16:26 uur (134 cm), lw 21:25 uur (-72 cm) en de branding is goed genoeg om een baarsje te vangen.

Er staan zo'n 10 vissers en om 13:45 uur gaat bij mij de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 25\100 mm met een nylon tapse voorslag onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f \ 6 gevuld met pieren, zagers of slikken, italiaans lood 175 gram. Na een kwartiertje gaat de tweede hengel erin de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, geankerd lood 150 gram etc, etc. In het begin vangt Hans een zeebaarsje en jan een botje aan een portugese onderlijn. Bij Jacques en mij gebeurt er niets het enige vermeldenswaardige is dat ik een spieringkje binnen sleep aan een van m'n ankers.



Ik gebruik het als aas, maar het grootste gedeelte wordt opgegeten door de krabben. Hans vangt een tweede zeebaarsje en om 15:23 uur is Jan aan de beurt.



Het is niet wild met aanbeten en over het algemeen is de vis klein. Van al die vissers die er staan vangt alleen de buurman van Hans een dikke 50 plusser. 16:39 uur ben ik aan de beurt met een zeebaarsje. De krab is ook nog aardig actief.



Om 17:30 uur vertrekken Jan (2 visjes) en Hans (3 visjes) weer. 18:39 uur krijg ik wat tikken op de nylon en nummer twee komt eraan.



Om 19:30 uur beginnen Jacques en ik op te ruimen en vertrekken we naar huis. Het was weer een gezellige middag op het strand en de volgende keer trekken we er hopelijk weer een maatse uit.

Vis greetz,

Willem

10 opmerkingen:

  1. Hoi Willem
    Het was inderdaad gezellig met af en toe een praatje tussen het vissen door en voor mij was het wel weer leuk om na 12 uur vissen weer eens een visje te vangen . Vanaf nu gaan we de aankomende weken het strand van Look - Hill onveilig maken , ik heb al begrepen dat er korpsen gesignaleerd zijn daar die zijn wel heel zenuwachtig ( ha, ha ) !!

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jan,

    Het is inderdaad leuk om weer eens vis te vangen, je zou haast gaan twijfelen aan je onderlijnen als het weer niets werd ;-). Beter te vroeg dan te laat, Look - Hill, here we come ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jan!,....vandaag ben ik vrij vanwege Prinsjesdag,...dan kunnen ambtenaren onmogelijk in Den Haag werken,...is me verteld.

    Ik ben afgelopen zaterdagavond geweest op LookHill,...we hadden wat botten en baars.
    Ter hoogte van de 1nalaatste opgang (strandtent Barracuda, vak A) ligt bij laagwater één grote zandbank die golfsurfers aantrekt.

    See you!, Arno,...de mooiste vent van Kraayenstein!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Arno ( knappe man )
      Ik ben ook benieuwd vanaf waar ze vak A uit gaan zetten . Ik denk dat het verstandig is als ze bij de volgende opgang rechts van de zeilvereniging richting Scheveningen beginnen met vak A .We gaan in ieder geval de komende weken met ons team een aantal plekken proberen maar je zal met het Nk geluk moeten hebben met loten om een leuke stek te krijgen .
      Laag water !!!!????
      Gr Jan

      Verwijderen
  4. Hey Willem,

    Je hebt weer een aardig weekend gehad..! Ik ben 's avonds m'n aas nog op wezen maken aan de Ppg maar daar was het ook niet veel: Alleen Wijting (veel kleine maar wel vet!)
    En een stuk of 6 onderlijnen eruit gedraaid....('t lood is weer aangevuld)

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Leo,

      Ik mag niet klagen ;-). Is ook leuk vissen, binnekort weer vanaf het strand te vangen hoop ik. 6 onderlijnen eruit gedraaid, een krachtig molentje denk ik.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  5. Hallo Willem,

    Het was, ondanks de slechte vangst, inderdaad erg gezellig. Een volgende keer dan maar gezelligheid en vis.
    Zie je zaterdag bij de wedstrijd.

    Groeten, Jacques

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Jacques,

      Ik hoop het ook,het was gezellig.
      Tot zaterdag.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  6. Hey, Gewoon een Penn en gelukkig niet allemaal tegelijk.....anders had hij of ik het wel begeven :)

    Succes zaterdag, hopenlijk ie het een beetje 'vis'weer!

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Leo,

      Ik heb sinds kort ook Penn, de affinity 8000 en de surfblaster 8000, bevallen tot nu toe prima. Thx, op dit moment 5 bft voorspeld, hoop dat het droog blijft.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen