woensdag 22 augustus 2012

vangstberichten: woensdag 22 augustus 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen met m'n zoon Wilbert, dit keer het Hartelkanaal in de hoop toch wat leven op de toppen te krijgen. Bij Avicentra in Monster halen we 1 ons slikken, 50 piertjes en 4 ons steekzagers (voor een volgende sessie) op en vertrekken naar het Hartelkanaal. Er staat een wzw-wind van 4 bft met stoten naar 5 bft, temperatuur 18 °C. Als ik m'n viskist open trek, baal ik, shit de mappen met onderlijntjes vergeten, wat nu? Gelukkig liggen er nog 2 onderlijnen met metalen afhouders voor de tong op de bodem van m'n kist, dus gaan we daar maar mee aan de slag.

Ik maak eerst Wilbert z'n hengel klaar de sportex feeder van 420 cm, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn 2 metalen afhouders, haakje ls5013f\6 gevuld met een pier of 1 a 2 slikken,  lood 150 gram. Zelf start ik de de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc etc. En net als ik erin lig rond 17:30 uur, zie ik wat trillinkjes op het topoog van de feeder. Wilbert draait binnen en scoort een zwarbekgrondel. Voor de rest gebeurd er weinig, 18:41 uur een mooie maatse bot van 23 en nog wat cm, ook weer voor Wilbert.



Bij mij nog altijd niets en ik schakel over op de heavy feeder. Om 19:13 uur heeft Wilbert weer een zwartbekgrondel te pakken.



Bij mij wil er niets lukken, bij het binnen draaien zit er zelfs nog een pruik in m'n nylon, met een hoop gepeuter en een aasnaald weet ik hem nog uit de klit te krijgen en kan ik weer verder vissen. 19:33 uur, vangt Wilbert weer een zwartbekgrondel.

En als ik binnen draai zit er bij mij ook 1 aan. Pff, zware bevalling van de 0 af.



Wilbert moet nog naar een verjaardag dus om 20:00 uur ruimen we op en vertrekken we naar de Mac.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hey,

    ...dan rook ie in ieder geval naar vis..:)
    Zelf 6 Tonge(tjes); momenteel is er weinig te beleven.


    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Leo,

    Daar had ie rekeninig meegehouden, ik mocht ze er af halen ;-).
    6 is nog netjes, inderdaad leuke aantallen zijn moeilijk nu. Mij lukt het in iedergeval niet.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen