woensdag 8 augustus 2012

vangstberichten: woensdag 08 augustus 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik op stap met twee andere leden van het "Zeevisteam Westland", Captain Jan Groenewegen en Ed van Zanten wel met de mededeling om "de stek" niet openbaar te maken om niet half vissend Nederland op de koffie te krijgen en er dan zelf niet meer tussen kunnen staan. Uiteraard heb ik daar begrip voor vandaar de "aparte kopfoto". We vissen in iedergeval in de "Scheur" zelf heb ik er ook niet van gehoord maar het blijkt dat de Nieuwe Waterweg overgaat in deze naam.

Door allerlei omstandigheden ben ik aan de late kant en staan Jan en Ed al lekker te vissen, Ed heeft al 2 tongen waarvan 1 maats en Jan draait er net een bot uit. Er staat een  zw-wind van 3 bft, temperatuur 19 °C met afentoe een licht regenbuitje, hw HvH 07:36 uur, lw 12:55 uur. Ik maak m'n hengel klaar en rond 09:20 uur gaat ie erin, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\4, gevuld met wat zagers, geankerd lood 170 gram. Een 25 minuten later zet ik m'n 2e hengel erbij de 4, 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, verzwaarde metalen driehoekafhouders met 8 gram lood ertussen, etc, etc, geankerd lood 190 gram.

Er komen wat tongetjes en botten naar boven maar het is geen vetpot. 10:50 uur vang ik een mooie maatse tong.



Hierna heb ik nog een zware draai maar m'n lijn knapt, notabene op het dikste gedeelte van de voorslag 56\100 mm, eigenaardig, kapot geschuurd? En ik kom nog een keer vast te zitten met m'n gevlochtenlijn, weer alles kwijt ;-(. De laatse tijd erg veel materiaal verlies op plekken waar je het gewoon niet verwacht, ik kan weer aan "de bak" om onderlijntjes te knopen.

Jan en Ed vertekken weer, Ed met 4 tongen waarvan 3 maats en 1 of 2 botjes en Jan met 2 tongen waarvan 1 maats en 3 botten dacht ik. Jan en Ed nogmaals bedankt voor het resterende aas en Jan nog voor de extra molens met gevulde spoelen, leuk voor Wilbert ;-). Het was weer gezellig. Om 14:30 uur begin ik op te ruimen en bij het binnen draaien van de hengels met verzwaarde afhouders zit er nog een botje aan.



Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem
    Ik vond het erg gezellig . Zaterdag doen we het over met hopelijk meer
    tong , het is in ieder geval lekker weer . Ik heb een aantal zakjes met allerlei
    kraaltjes en glittertjes voor je en neem de jas en plu mee.

    Tot zaterdag groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jan,

      Eensgelijks. Het is sowieso weer eens leuk op een stek te vissen waar je normaal gesproken niet vist. Ok bedankt alvast!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen