donderdag 16 augustus 2012

vangstberichten: dinsdag 14 augustus 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen in het grensgebied van Scheur en Maas, er staat een zw-wind van 2 bft, temperatuur 21 °C, drukkend warm, hw Vl 14:45 uur, lw 20:34 uur. Als ik aankom lopen zit er al iemand met een bekend gezicht maar ik kan hem niet 1,2,3, thuis brengen. Als ik hem naar z'n naam vraag is het Eurovisser#1283 Piet Oversluizen en het is gezellig kletsen met Piet over het vissen deze sessie.

Om 14:40 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok met m'n nieuwe molen de Penn surfblaster 8000, m'n shimano molens super xta's begonnen weer wat storingen te vertonen en een service beurt vond ik het niet meer waard, bovendien m'n aero technium XTA kon na 2,5 jaar niet eens meer voor een service beurt, ik kreeg hem retour van Shimano omdat ze simpelweg de onderdelen van deze molen niet meer hadden. Wat ik erg zwak van ze vond. Een molen waar je zoveel geld voor neerteld, hoor je in mijn optiek tientallen jaren te ondersteunen.

Vandaar dat ik 2 molens van Penn heb aangeschafd, de surfblaster 8000 en de affinity 8000. De affinity heeft 10 kogellagers, 2 meer dan de surfblaster en een beugel en hoofdas van titanium. Die van de blaster is van RVS (maar op beide dozen staat weer Titanium main shaft) ???. De blaster schijnt meer voor het zware takel werk geschikt te zijn zoals gullen uit de waterweg pompen en de affinity wordt afgeraden daarvoor ivm het eventueel kapot draaien van je molen. Helemaal volgen kan ik het niet, ik dacht dat titanium sterker was als rvs. Maar goed, de spoelen zijn uitwisselbaar voor beide molens en dat bevalt me wel. Bovendien worden ze keurig strak opgespoeld wat de werpafstand weer ten goede komt.

Op de surfblaster zit 14\100 mm gevlochten penn lijn met een nylon tapse voorslag, een onderlijn met 2 metalen afhouders, haakje ls5013f\6 gevuld met een zager, geankerd lood 170 gram. Na 15 minuten zet ik de 4,5 meter stok met m'n affinity 8000 molentje erbij gevuld met whiplash 10\100 mm, dito onderlijn etc, etc 15:30 uur een mooie aanbeet en er komt een maatse tong boven water. Echt wild is het niet, slecht afentoe een aanbeet en ondertussen gezellig kletsen met Piet. 15:52 uur een ondermaats tongetje.



Piet vangt ook wat tong en een aantal botten. 17:13 uur nog een mooie van over de 29 cm.



En dan houd het op. 18:40 uur begin ik op te ruimen en vertrek naar huis.

Vis greetz,

Willem

12 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Noordzeekanaal afgelopen zaterdag was niet veel.
    1 maatse tong van 26 cm met 20+ vissers is weinig.Wel een aantal tongen van > 20 cm en een enkele boten, een paling en diverse grondels aan de kant.
    Er zijn er enkele vissers de avond ingegaan maar ook geen vangsten van betekenis.
    Was het de oostenwind of iets anders , geen idee. Mooie stek wel dus ga het zeker nog een keer proberen daar.

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Herman#1306,

      Het is dit jaar erg slecht aan het Noordzeekanaal. Weet ook niet wat het is.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Tik boten in ipv botten dat komt omdat we ook diverse zeilboten aan de lijn gehad hebben.
    Je hebt er ook sufferds van schippers bij.
    Breed water en dan aan de kant je lijn meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, in het begin dat ik daar viste is het mij ook een aantal maal overkomen. Nu hou ik m'n hengels extreem laag bij naderende boten.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Ha Willem, Ik heb ook een 2de surfblaster bijgekocht, lekker molentje hoor. Je kunt er erg veel kracht mee zetten met binnenhalen en het voelt soepel. Alleen met de slinger moet je even oppassen, als het palletje niet past zou je zo je plastic schroefdop kapot draaien naar mijn idee. Vrijdag 17-8 ook even tussen de raffinaderijen een tongetje proberen te pakken, was weer geen vetpot met 2 visjes, maar wat wil je anders met zulke mooie zomeravonden....... :-)

    Gr Ed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ed,

      Na 1x vissen ermee, heb ik nog geen klachten over deze molens. Ja bij mij zijn de aantallen ook nog niet echt hoog, maar wie weet komt het nog.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Hi Willem, was inderdaad een gezellig praatje. Ben sinds dinsdag nog een paar keer geweest maar het was niet erg wild met de vangsten, maar heb er toch nog 12 uit kunnen draaien, waaronder een paar 30ers en slechts 4 ondermaats.
    gr, Piet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Piet,

    Netjes, beter iets als niets. Het blijft elke keer toch weer een verassing wat het wordt.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Willem
    Aardige vent die Piet ! Komt daar vandaan en geeft leuke tips .
    Ik heb waarschijnlijk een hielpees ontsteking dus deze week maar niet vissen .
    Wil fit op vakantie volgende week. Als je van de week nog een keer daar naar toe gaat laat het even weten , kom ik misschien wel kijken ??

    Groetjes jan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Jan,

    Hij heeft ook veel ervaring vorig jaar een dikke 400 tongen gevangen. Beterschap! Jan, pech ben net terug, verslag volgt.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Jan en Willem,

      Bedankt voor jullie lovende woorden, maar zo'n expert ben ik nou ook weer niet hoor. Die dikke 400 tongen tongen waren een kleine 400 tongen (slechts 370), gevangen met een gemiddelde van ongeveer 7 stuks per sessie.
      Ik zie jullie wel weer aan de waterkant, kunnen we weer wat bijpraten.

      gr.
      Piet

      Verwijderen
  8. Hoi Piet,

    Bedankt voor de korrektie, het blijft een mooi aantal. Tot ziens ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen