zondag 1 juli 2012

vangstberichten: zaterdag 30 juni 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen op "de zandmotor" . Als ik m'n bestelde aas wil ophalen  blijkt het meegenomen te zijn door een van m'n Westland teamgenoten in de veronderstelling dat ik vanavond de Ter Heijde comp. wedstrijd op "de Zandmotor" ga vissen. Maar dat is m'n bedoeling niet, even vrij vissen, op tijd naar huis en dan weer naar de 7e comp. wedstrijd van "de Eurovissers" s'ochtends vroeg. Een misverstand dus, gelukkig woont de beste man niet ver en kan ik na een hapje gegeten te hebben in de "super snack" m'n weg vervolgen naar opgang molenslag.

De slagboom bij het parkeer terein staat naar beneden, en na betaling van 4 euri aan kleingeld wat rechtstreeks in de automaat gegooid moet worden (er kan betaald worden met kleingeld tot een muntstuk van 10 eurocent), kan ik parkeren. (Na 18:00 uur gratis). Er staat een wzw wind van 3 bft, wat later oploopt naar 4 bft met stoten van 5 bft, temperatuur 16 °C, later regelmatig een regenbui, lw Sch 20:35 uur, hw 01:06 uur op 01-07-2012. 18:05 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met en zager, tommy lood 125 gram. Na 20 minuten zet ik m'n tweede hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, etc, italiaans lood 150 gram.

De zee is rustig, weinig branding en nauwelijks stroming, even later duikt er een zeehond op m'n stek naar boven tot 4x toe kan ik hem spotten en daarna is ie verdwenen. Het aas is er regelmatig af en ik vang 1 van de boosdoeners.



Ook zit er veel vuil in het water, veel groen met daaronder algenspul wat je met je nagels eraf moet halen.



Op een gegeven moment besluit ik om me een paar honderd meter naar rechts te verplaatsen om te kijken of het daar beter is. Het maakt weinig uit. Als ik de regendruppels van m'n bril aan het weg vegen ben zie ik 2x een doorbuiger, ha mooi denk ik, toch nog zeebaars. Maar het blijkt een meeuw te zijn die tegen m'n lijn gevlogen is, na even uitgerust te hebben vliegt ie weer weg. De zeehond komt ook weer tevoor schijn en na even gespeeld te hebben zwemt ie naar links. Bij het opkomende water neemt de stroming toe en moet ik over schakelen op 150 gram geankerd. Ik heb nog hoop op vis, maar het is tevergeefs.

21:50 uur ruim ik op, op de terug weg kom ik de mannen van Ter Heijde tegen die in het begin van "de Zandmotor" staan, ook daar wordt weinig gevangen. Maar hoe meer ik naar het begin toe ga, hoor ik toch vangsten van diverse makrelen (toch weer in de schemering, waarschijnlijk gaan ze dan nog even jagen), botten, wat zeebaars en ik zie een pietermannetje gevangen worden. Blijkbaar zit de vis dit keer zeer plaatselijk. Ik ben weer op tijd thuis om nog een biertje achter over te slaan en na een korte nachtrust ben ik klaar voor de volgende wedstrijd.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Ha Willem,

    Jammer joh. Het gaat de laatste tijd wat slechter op de zandmotor is het niet?

    groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Valentijn,

    Ja inderdaad, de vis zit niet meer langs de hele "zandmotor" Maar meer na de eerste bocht, teminste dit keer. Ook de aantallen die gevangen worden is minder. Misschien dat het een volgende keer weer anders is.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Willem,

    Ik vraag mij iets af.. misschien dat jij dit al eens hebt geprobeerd.. Het viel mij de vorige keer op dat de enige keer dat ik een meshelft aan mijn haak heb bevestigd ik een Zeebaars ving van 68 cm. De volgende keer ga ik proberen om met een twister (wit) bevestigd aan de bovenste haak (zonder lood) de aandacht te trekken van deze vissoort. Ik denk dat dit goed kan gaan werken. Heb jij hier al ervaring mee?

    groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Valentijn,

    Ik heb hier geen ervaring mee. Maar weleens gezien met bootvissen, en het trekt zeker de aandacht.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen